«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Εορτάστηκε με κατάνυξη η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας

Η εορτή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας
Εορτάστηκε το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου 2017 με κατάνυξη και κάθε επισημότητα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, η Κυριακή της Ορθοδοξίας με Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια με την περιφορά των Ιερών εικόνων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας και της περιφοράς των Ιερών Εικόνων προεξήρχε ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και παραβρέθηκε ο πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αγίων Βαρβάρας, Σάββα και Νικολάου, όπως και Διάκονος π. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, επίσης έψαλαν ο πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας κ. Ά. Διαμαντόπουλος και ο ψάλτης κ. Γ. Σκάγκος. Η περιφορά των ιερών εικόνων έγινε σε κλίμα κατάνυξης από τον Πρωτοπρεσβύτερο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο μαζί με τους δεκάδες πιστούς σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στην Θεία Λειτουργία και την περιφορά παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης,  οι πρώην Δήμαρχοι Ύδρας κ. Θ. Σαϊτης και κ. Κ. Αναστόπουλος όπως και πλήθος κόσμου. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου