«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Με κατάνυξη τελέστηκε η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας

Τελέστηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30 με κατάνυξη  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ. Συλλειτουργοί στην ακολουθία ήσαν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Διάκονος π. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης και έψαλλαν οι πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού κ. Α. Διαμαντόπουλος και ψάλτης κ. Γ. Σκάγκος.
Στην κατανυκτική ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας (ΑΕΝ) Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ε. Δανόπουλος και δεκάδες κόσμου.

Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ σε λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία του Ακάθιστου Ύμνου αλλά και για την διαχρονική βοήθεια της Θεοτόκου προς την Ελλάδα. Επίσης τόνισε ότι η Ελληνική γλώσσα και τα Ελληνορθόδοξα ιδεώδη είναι η καταφυγή μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διάγουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου