«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Μεγάλη Πέμπτη στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Ύδρας - Η Ακολουθία των Αγίων Παθών

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου 2017 σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας –όπως και στις άλλες ενοριακές εκκλησίες της Ύδρας - η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών και της Σταύρωσης.
Η ακολουθία των Αγίων Παθών και της Σταύρωσης έγινε προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ που μαζί του συλλειτουργούσαν ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  μετά του Ιερολογιώτατου Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριου Δαρδανού και του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Μπαρμπέρη. Ανάμεσα στο Πέμπτο και το Έκτο Ευαγγέλιο εψάλλει το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύτηκε από τον Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο  π. Ακίνδυνο Δαρδανό Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο μετά του Ιερολογιώτατου Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως π. Νεκτάριου Δαρδανού και του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Μπαρμπέρη, εντός του Ιερού Ναού. 


Στην Ακολουθία των Θείων Παθών στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ.  Ε. Κουκουδάκης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Α. Σωτηρόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαϊτης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών (Ε.Δ.Μ.Ν.), κ. Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου, και πλήθος πιστών που είχαν συρρεύσει στον Ι. Καθεδρικό Ναό  της Ύδρας συμμετείχαν με κατάνυξη στην ακολουθία των Παθών και της Σταύρωσης του Κυρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου