«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Το λαμπρό Πάσχα της Ύδρας - Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία με το Άγιο Φως

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ παραλαμβάνοντας το Άγιο Φως
Λαμπρό Πάσχα στην Ύδρα, κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών και βεγγαλικά που φώτισαν την ανοιξιάτικη νύχτα – Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με το Άγιο Φως που το παρέλαβε αντιπροσωπεία του Δήμου Ύδρας  από τον αερολιμένα το οποίο ήρθε οδικώς και κατόπιν με πλωτό του Λιμεναρχείου Ύδρας και τιμές στην Ύδρα.
Με ανοιξιάτικο καιρό και μέσα σε θρησκευτική ευλάβεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας η Ακολουθία της Αναστάσεως προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και μαζί του συλλειτουργούσαν ο Αιδεσ Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός και ο Διάκονος π. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης.
Ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός δίνοντας το Άγιο Φως στους πιστούς στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας αφού διάβασε το Ευαγγέλιο με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» μαζί με τους πιστούς, ταυτόχρονα με τις καμπάνες να κτυπούν χαρμόσυνα για την Ανάσταση του Χριστού, στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία συνεχίστηκε στο εσωτερικό του Ιερού Καθεδρικού Ναού.
Στη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης  ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ..Ύδρας Υπαστυνόμος Β’ κ. Δ. Γιανακάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Γ. Σαχίνης, ο π. Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαΐτης, φορείς του νησιού και εκατοντάδες πιστών που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού ναού της Ύδρας.
Η άφιξη του Άγιου Φωτός στην Ύδρα
Το βράδυ του Σαββάτου, 15 Απριλίου 2017, με θαλάσσιο μεταφορικό μέσο αφίχθη το Άγιο Φως στην Ύδρα, που νωρίτερα είχε έρθει αεροπορικώς στην Αθήνα από τους Άγιους Τόπους. Αντιπροσωπεία του Δήμου Ύδρας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ύδρας κ. Ιωάννη Μπελεγρή πήγε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου παρέλαβε το Άγιο Φως.
Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στο λιμάνι του νησιού - πού ήρθε με το πλωτό του Λιμεναρχείου Ύδρας, το συνόδευαν τιμητικά Λιμενικοί, αστυνομικός του Α.Τ Ύδρας και δύο άτομα ντυμένοι παραδοσιακά Υδραίοι Μπουρλοτιέρηδες -  παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης  ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης με τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Λιμεναρχείου, ο Υποδιοικητής του Α.Τ..Ύδρας Υπαστυνόμος Β’ κ. Δ. Γιανακάκος, και δεκάδες κόσμου.
Το Άγιος Φως παρέλαβε από τον Αντιδήμαρχο Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρή, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης και μεταφέρθηκε  συνοδευόμενο από τις αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη του νησιού. 
Στο προαύλιο του Ναού ο Δήμαρχος Ύδρας το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και στη συνέχεια μετά το «Δεύτε λάβετε Φως» μοιράστηκε στους πιστούς. Το Άγιο Φως μεταλαμπαδεύτηκε στις ενορίες του νησιού για την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου