«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Φαντασμαγορική η καύση του Ιούδα στην Ύδρα

Φαντασμαγορική η καύση του Ιούδα - Τηρήθηκε και φέτος το πατροπαράδοτο έθιμο με το κάψιμο του Ιούδα στο νησί μας - Το έθιμο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Ύδρας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΥ) με όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες -  Ένα έθιμο που συνεχίζετε ανελλιπώς για πάνω από 150 χρόνια στο νησί μας... 
Με την παρουσία πολλών εκατοντάδων κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών του νησιού πραγματοποιήθηκε η  καύση του Ιούδα στο λιμάνι της Ύδρας. 
Η καύση του Ιούδα πραγματοποιείτε ανελλιπώς εκατονταετίες στην Ύδρα την ημέρα του Πάσχα.
Το θέαμα ήταν βροντώδες με τις τουφεκιές των Υδραίων Μπουρλοτιέρηδων που φρόντισαν να "τιμωρηθεί" ο προδότης μαθητής του Χριστού, αλλά και πανέμορφο από τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό που ο συνδυασμός τους δημιούργησε ένα φαντασμαγορικό θέαμα που απόλαυσαν οι εκατοντάδες του κόσμου που είχαν κατακλύσει την παραλία του νησιού.Στο έθιμο  της καύσης του Ιούδα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης ο οποίος συμμετείχε στην καύση, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος κ.α.
Ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης  ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης επικεφαλής των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Λιμεναρχείου Ύδρας  επιτήρησε με απόλυτη επιτυχία τον χώρο αλλά και την τάξη, για τον ίδιο λόγο παραβρέθηκε ο Υποδιοικητής του Α.Τ..Ύδρας Υπαστυνόμος Β’ κ. Δ. Γιανακάκος. Επίσης στο χώρο παρευρίσκετο και ο επικεφαλής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Π. Κόκκος.
Συγχαρητήρια στο Δήμο Ύδρας την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας όπως επίσης σε όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες στο έθιμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι καταγράφηκε μεγάλος ενθουσιασμός του κόσμου με χειροκροτήματα αλλά και επευφημίες μετά το τέλος της διαδικασίας και της ολοκλήρωσης του εθίμου για τον Δήμο Ύδρας και τους συντελεστές του εθίμου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου