«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη έγινε η περιφορά των Επιτάφιων στην Ύδρα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2017 στην Ύδρα, με κάθε επισημότητα και κατάνυξη η περιφορά των Επιτάφιων των ενοριακών εκκλησιών του νησιού. Η περιφορά των ενοριακών Επιτάφιων του κεντρικού οικισμού έγινε  μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική και ευλαβική ατμόσφαιρα παρουσία εκατοντάδων πιστών.
Οι Επιτάφιοι του κεντρικού οικισμού συναντήθηκαν έξω από το Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας γύρω από την εξέδρα που είχε στηθεί, και αφού τελέστηκε δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κκ Εφραίμ στη συνέχεια αναχώρησαν για τις ενορίες τους. Λίγο πριν την αναχώρηση των Επιτάφιων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας σε σύντομο λόγο του μίλησε για το νόημα της μέρας και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση.

Στη συνάντηση των Επιτάφιων των ενοριακών εκκλησιών παρευρίσκονταν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης και  ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός και ο Διάκονος π. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης.
Εκατοντάδες Υδραίοι αλλά και επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου αλλά και συμμετείχαν στη συνάντηση των Επιτάφιων στο λιμάνι της Ύδρας κρατώντας αναμμένα κεριά, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Στην περιφορά των Επιτάφιων στον κεντρικό οικισμό της Ύδρας αλλά και στα Καμίνια ήταν  ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης,   ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαϊτης, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κ. Ε. Κεχαγιόγλου, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της Ύδρας,  Επίσημοι  και πλήθος πιστών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου