«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

"Γνωρίζουμε τον εαυτό μας;" - Ο Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός ΓΑΕ μιλά για την ψυχική θεραπεία που παρέχει η Ορθόδοξη Εκκλησία

Στον τελευταίο κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του πολιούχου μας Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 μίλησε με θέμα: "Γνωρίζουμε τον εαυτό μας;" ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.
Η ωφέλιμη ψυχοπνευματική ομιλία του π. Ακίνδυνου κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα ανάλυσης του εσωτερικού μέρους του ανθρώπου του ψυχικού κόσμου του (Ασυνείδητο, υποσυνείδητο, συνειδητό), έκανε αναδρομή στους αρχαίους φιλοσόφους, αναφέρθηκε στην επιστήμη της ψυχολογίας, αλλά στην Ορθόδοξη μαρτυρία του θεραπευτηρίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Επισήμανε το Πνευματικό νοσοκομείο που παρέχει η Ορθόδοξη Εκκλησία που έχει την δυνατότητα να γαληνεύει και να θεραπεύσει τις ψυχές των ανθρώπων, μέσω των Πνευματικών Πατέρων.
Τόνισε ότι η καταφυγή στον Πνευματικό μας Πατέρα, μέσω της εξομολόγησης μας δίδει την δυνατότητα να καταφύγουμε στον πυθμένα του ψυχικού μας κόσμου και να ανασύρουμε με τη βοήθεια Πνευματικού μας, ότι υπάρχει και μας ενοχλεί και έτσι αυτό μας ανακουφίζει και εν τέλει μας θεραπεύει.
Στη διεύθυνση αυτή μπορείτε να δείτε και να ακούσετε  το βίντεο της ωφέλιμης ομιλίας του π. Ακίνδυνου: facebook.com/akindynos.dardanos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου