«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Ύδρα: Μνήµη Κούνδουρου στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Μεγάλη έκθεση µε προσωπικές δηµιουργίες και ζωγραφικές εµπνεύσεις του αείµνηστου Έλληνα σκηνοθέτη, στο Πρόγραµµα Εκδηλώσεων 2017 του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου.
Mε τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και τον Χρήστο Θηβαίο τον προσεχή Ιούνιο ανοίγει την καλοκαιρινή περίοδο το στορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, στο πρόγραµµα του οποίου εντάσσεται και φέτος µία σειρά αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η συναυλία συνδιοργανώνεται µε την Ακαδηµία Εµπορικού Ναυτικού Ύδρας και υπόσχεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού µια βραδιά κάτω από τα αστέρια, µε τραγούδια του µεγάλου συνθέτη σε ποίηση Νίκου Καββαδία. 

Παράλληλα, στους χώρους του ΙΑΜΥ αρχής γενοµένης από τον Μάρτιο θα φιλοξενηθούν εκθέσεις, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων, ενώ τον Αύγουστο θα πραγµατοποιηθεί µία ακόµη µουσική συναυλία- έκπ Στη µνήµη του Έλληνα σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, που «έφυγε» πρόσφατα, το ΙΑΜΥ διοργανώνει έκθεση µε προσωπικές του δηµιουργίες, ζωγραφικές εµπνεύσεις κυρίως για τον κινηµατογράφο. Λεπτοµέρειες για το σπουδαίο αυτό γεγονός θα δοθούν στη συνέντευξη Τύπου, που θα λάβει χώρα στις 3 Μαΐου 2017 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα.ληξη.
Το πρόγραµµα εκδηλώσεων του Ιστορικού Αρχείου- Μουσείου Μουσείου Ύδρας έχει ως εξής
Εικαστικές Εκθέσεις
ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 (30/01-26/04 )«Ανάδειξη και προβολή της δωρεάς Κουντουριώτη» Έκθεση των πολύτιµων αντικειµένων της οικογένειας Κουντουριώτη, δωρεά του Διονυσίου και της Ινγκριντ Κουντουριώτη στο ΙΑΜΥ Ύδρας.
ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 (6/05-27/06) (Εγκαίνια Σάββατο 6 Μαιου) «Νίκος Κούνδουρος. Προσωπογραφία και φιγούρες µνήµης στα καρρέ του…» Έκθεση στη µνήµη του µεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Παρουσιάζονται δηµιουργίες του Κούνδουρου που αφορούν τις ζωγραφικές του εµπνεύσεις, κυρίως για τον κινηµατογράφο.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 (01/07-31/07) Βούλα Πριοβόλου, «Ρέουσες µορφές» ζωγραφική.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 (05/08-30/09) Ρένα Τζολάκη, «Υδρατογραφίες» ζωγραφική (έργα της
σπουδαίας χαράκτριας και ζωγράφου σε παστέλ µε θέµα την Ύδρα).
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 Σοφία Τσιάµη Γιάννης Μώρης, OPUS ΜUSIVUM ψηφιδωτό.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Αντώνης Καστρινάκης Γλυπτική.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 (1/10-30/12) Λάµπρος Ορφανός Έλλη Μουρέλου-Ορφανού, «Παράλληλοι βίοι Τέχνης» Έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής µε έργα του ζεύγους των εξαίρετων καλλιτεχνών. Σε συνδιοργάνωση µε τη Δηµοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.. Κατσίγρα.
Παρουσιάσεις Βιβλίων
ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 «Ο Τρελλοκαµπέρος» στορικό αφήγηµα της Αντιγόνης Καµπέρου. (Η ζωή και η απίστευτη δράση του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου ηµήτρη Καµπέρου µε καταγωγή από την Ύδρα.)
ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 «Ρούλα, η Υδραία παµπόνηρη, κακιά γατούλα» των Άκη και Πάνου Κορωνάκη. Παιδικό παραµύθι, κώδικας ηθικής και συµπεριφοράς (ελληνική και αγγλική έκδοση).
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 «Η Προίκα» των Μιράντα Σοφιανού και Φωτεινής Στεφανίδη. Αναφορά στα ήθη και στα έθιµα της προίκας του ελληνισµού της Μικράς Ασίας.
Διαλέξεις
ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 17 Ιουνίου διάλεξη του ιστορικού ερευνητή της µικρασιατικής ιστορίας Θοδωρή Κοντάρα, µε θέµα «Ο ελληνικός κόσµος της Καρίας της Μικράς Ασίας». Σε συνδιοργάνωση µε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ύδρας.
Μουσικές συναυλίες
ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 Θάνος Μικρούτσικος Χρήστος Θηβαίος, τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία. Σε συνδιοργάνωση µε την Ακαδηµία Εµπορικού Ναυτικού Ύδρας.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 (2 Ιουλίου) Μουσικό γκαλά µε το Διεθνές Μουσικό Σωµατείο «Gina Bachauer».
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 Μουσική συναυλία.
Περισσότερες πληροφορίες για το Προγραμμα εκδηλώσεων του ΙΑΜ Ύδρας (για πιθανή αλλαγή ημερομηνιών ή  προσθήκη εκδηλώσεων) μπορείτε να αναζητήσετε στο www.iamy.gr, στη σελίδα του ΙΑΜΥ  στο facebook και στα τηλ. 2298052355 & 54142.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου