«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Ricean School of Dance 2017 στην Ύδρα - Μία σχολή χορού, χωρίς δασκάλους

Από: culturenow.gr
Για τρίτη χρονιά η σχολή Ricean School of Dance επιστρέφει στο νησί της Ύδρας, για το δεκαήμερο 17 – 26 Αυγούστου 2017 ως ετήσια δράση της πολιτιστικής πρωτοβουλίας του R.I.C.E.
Ricean School of Dance (RSOD) είναι μια καλοκαιρινή συγκέντρωση περίπου 50 καλλιτεχνών προκειμένου να αναπτυχθούν και να συμμετάσχουν σε νέες καλλιτεχνικές και κοινωνικές στρατηγικές. Η RSOD εγκαινιάστηκε το 2015 και είναι το πνευματικό τέκνο του (αυστριακού) χορογράφου Michael Klien και της (Ελληνίδας) χορεύτριας-καλλιτέχνη Βιτόρια Κωτσάλου οι οποίοι διατύπωσαν την ιδέα ενός «σχολείου», μετά από την εμπειρία συνεργασίας μαζί με τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες της πολιτιστικής πρωτοβουλίας R.I.C.E. (Steve Valk, Jeff Gormley, Edd Shouten, Ζωή Tsavdarides, Lizzy Le Quesne, κλπ) που ξεκίνησε ήδη από το 2013.
Με τη θέσπιση ενός περιβάλλοντος που διευκολύνει τις τυπικές και άτυπες ανταλλαγές, το σχολειό προσφέρει στους μαθητές του την ευκαιρία αναπτύξουν την κριτική και καλλιτεχνική τους πρακτική μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Στη RSOD δεν εμπλέκονται καθηγητές η μέντορες αλλά αποτελεί ένα κάλεσμα για ανταλλαγή που προέρχεται από την κοινή χρήση της γνώσης. Ένα πρόγραμμα σπουδών που δεν οδηγεί ούτε διδάσκει καλλιτεχνικές μορφές έρευνας θα είναι ανοιχτό προς εξέλιξη…

Διαβάστε περισσότερα: culturenow.gr/ricean-school-dance-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου