«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Δείτε 5 υπέροχα μέρη στην Ελλάδα για απόδραση χωρίς αυτοκίνητο! (Photos)

Θέλετε να αποδράσετε από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, χωρίς το άγχος για την κίνηση που μπορεί να συναντήσετε στους μπλοκαρισμένους δρόμους της Αθήνας αλλά και τη δυσκολία να βρείτε πάρκινγκ;
Ξεχάστε την έρευνα του πρατηρίου με τη χαμηλότερη τιμή στη βενζίνη και τους υπολογισμούς των διοδίων. Φτιάξαμε μία λίστα με τα top μέρη για να αποδράσετε χωρίς αυτοκίνητο!
Εδώ οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια, με γαϊδουράκια, άμαξες και καϊκια!  Κι όμως… Υπάρχουν κάποια μέρη που έχουν αντισταθεί στην «βιομηχανοποίηση» και διατηρούν ακόμα και σήμερα τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση διακοπών.
Ύδρα
Μπορεί η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό όταν διαβάζετε τη λέξη « Ύδρα» να είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη που φωνάζει «Έι πειρατή! Το τόπι μου!», αλλά το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του πανέμορφου νησιού δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι στο έδαφος του απαγορεύεται αυστηρά το αυτοκίνητο.
Μάλιστα, ενώ ο μόνιμος πληθυσμός της Ύδρας να αγγίζει τους 3.000 κατοίκους, η μετακίνηση στα γραφικά σοκάκια της αμφιθεατρικά χτισμένης πόλης της γίνεται αποκλειστικά με γαϊδουράκια όλους τους μήνες του χρόνου.
Παράλληλα, η σύνδεση της πόλης με τις πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του νησιού γίνεται με καΐκια και θαλάσσια ταξί. Κι αν νομίζετε ότι η απουσία αυτοκινήτων κάνει την Ύδρα προορισμό δεύτερης διαλογής, μάλλον ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε: το κοσμοπολίτικο νησί προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες και είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή του.

Διαβάστε περισσότερα: www.travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου