«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Μουσικό Αφιέρωμα απόδοσης τιμής από το Ι.Α.Μ. Ύδρας και την Α.Ε.Ν. Ύδρας στην ελληνική Ναυτοσύνη και τους ανθρώπους της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θάνος Μικρούτσικος – Χρήστος Θηβαίος
και ο Θύμιος Παπαδόπουλος
"Ο Σταυρός του Νότου"
και άλλα αγαπημένα ακούσματα…
Μουσικό Αφιέρωμα στους αυριανούς Πλοιάρχους της Α.Ε.Ν. Ύδρας.
Στο Λιμάνι της Ύδρας (στο χώρο μεταξύ Α.Ε.Ν. και Ι.Α.Μ.Υ)
Πέμπτη 1 Ιουνίου, ώρα 21:00
Δυο δημόσιοι Φορείς της Ύδρας το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο (ΙΑΜ Ύδρας) και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ Ύδρας) συνεργάζονται για να αποδώσουν τιμή στην ελληνική Ναυτοσύνη και τους ανθρώπους της: στους Έλληνες Πλοιάρχους που είχαν, έχουν ή που θα αποφοιτήσουν από την αρχαιότερη παγκοσμίως Ναυτική Σχολή, τη Σχολή της Ύδρας!
Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες, δυο μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός και υπέροχος στο είδος του, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, συμμετέχουν στην όμορφη αυτή συνεργασία ενώνοντας τις φωνές τους κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ύδρας για να μας ταξιδέψουν μουσικά σ' αυτό το Τιμητικό Αφιέρωμα στους αυριανούς Πλοιάρχους της Α.Ε.Ν. Ύδρας.
Δυο εξαίρετοι μουσικοί που συναντιούνται ξανά, μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002 στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Πιο ώριμοι, με πάμπολλες επιτυχίες και τραγούδια, μετρώντας δεκάδες κοινές συναυλίες, αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.
Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του, συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο.
Κι οι δυο μαζί στήνουν την Πέμπτη 1η Ιουνίου στην Ύδρα, για την ΑΕΝ και το ΙΑΜΥ, μια παράσταση που θα συγκινήσει, θα μαγέψει και θα ταξιδέψει νοερά το κοινό. Στην παράστασή τους συμμετέχει και ο "μάγος των πνευστών" ο μοναδικόςΘύμιος Παπαδόπουλος.
Πληροφορίες
Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας
Λιμάνι Ύδρας -Ύδρα
τηλ: 22980-52355/ 22980-54142
A.E.N. Ύδρας
Λιμάνι Ύδρας
τηλ: 22980-52208

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου