«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

“Χορεύουμε ΕΛΛΑΔΑ”

 “Χορεύουμε ΕΛΛΑΔΑ”
Ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης του Κέντρου Ελληνικών Χορών ΔΩΔΩΝΗ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, στο εστιατόριο Sunset της Ύδρας.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, η ΔΩΔΩΝΗ στην εκδήλωση της, παρουσίασε ένα καινοτόμο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να απευθύνεται σε όσους επισκέπτονται τη χώρα μας και όχι μόνο, προσφέροντας τους μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική ‘’Ελληνική’’ εμπειρία.
Ο διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗΣ κ. Γιώργος Γκολέμης, με τις χορογραφίες του, έδωσε ένα διαφορετικό ύφος στο πρόγραμμα, που θα δίνει τη δυνατότητα στους θεατές αρχικά να παρακολουθήσουν ένα ρεπερτόριο Ελληνικών χορών απ΄ όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας συνδυάζοντας τη μουσικοχορευτική μας παράδοση με τα ακούσματα της. Στη συνέχεια με ιδιαίτερα γνώριμα ακούσματα θα τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμμετέχοντας κι αυτοί.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην πορεία της ΔΩΔΩΝΗΣ όλα αυτά τα χρόνια και χαρακτηριστικά σημείωσε: «Από 1989 η ΔΩΔΩΝΗ αναλαμβάνει τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων. Στηρίζεται σε ένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών, άρτια καταρτισμένο, που μπορεί να τις πραγματοποιήσει». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Όραμα μας η συνεχής παρουσία μας στην πολιτιστική ζωή του τόπου, όπως διαμορφώνεται στη σύγχρονη εποχή και η συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗΣ σε δράσεις που συνδέουν τον πολιτισμό με τον τουρισμό».
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αριστοτέλης Καλύβας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μανώλης Καραμήτσος και κα Λουκία Λούλου, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κα Σταματίνα Ρούσση, τα Μέλη Δ.Σ. του Υδραίικου Ναυτικού Ομίλου κα. Αναστασία Μαυρομάτη, κ. Μιχάλης Τζουρντός και κ. Μανώλης Πούλος.
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι παραβρέθηκαν Τουριστικοί Πράκτορες, εκπρόσωποι Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων και επαγγελματίες από το χώρο της Εστίασης.
Όλα αυτά τα χρόνια το Κέντρο Ελληνικών Χορών ΔΩΔΩΝΗ με τις δράσεις του στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού είναι ένα ζωντανό κύτταρο στην Ύδρα.
Από Δελτίο ΤύπουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου