«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου: Το μουσικό αφιέρωμα για τους αυριανούς πλοιάρχους της ΑΕΝ Ύδρας σημείωσε εξαιρετική επιτυχία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ Α.Ε.Ν. ΥΔΡΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουνίου 2017, κατά τις 9 το βράδυ, ανάμεσα στα δύο ιστορικά κτήρια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Μουσικό Αφιέρωμα για τους αυριανούς πλοιάρχους της ΑΕΝ Ύδρας που συνδιοργάνωσαν το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.
Σε ένα ενθουσιασμένο κοινό 700 περίπου ατόμων, οι εξαιρετικοί περφόρμερ καλλιτέχνες Θάνος Μικρούτσικος και Χρήστος Θηβαίος παρουσίασαν μελοποιημένη ποίηση του "ποιητή της θάλασσας" Νίκου Καββαδία από το Σταυρό του Νότου και άλλα αγαπημένα ακούσματα του Χρήστου Θηβαίου, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ύδρας, ταξιδεύοντας νοερά κοινό και σπουδαστές .

Το κοινό καλωσόρισε ο Διοικητής της Σχολής Α.Ε.Ν. Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο οποίος πρωτίστως ευχαρίστησε την Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου και το προσωπικό του Ι.Α.Μ.Υ. και εξήρε την άρτια συνεργασία των δύο Φορέων γι' αυτή τη διοργάνωση, ευχαρίστησε δε εξαιρετικά τους χορηγούς της εκδήλωσης των οποίων η συμβολή ήταν απαραίτητη για την πραγματοποίηση της. Στη συνέχεια προσέφερε τιμητικά τους πολύ όμορφους νέους θυρεούς της ΑΕΝ Ύδρας στους παρευρισκόμενους χορηγούς.
Η κυρία Αδαμοπούλου ευχαρίστησε με τη σειρά της το κοινό, αναφέρθηκε σύντομα στον ιστορικό ρόλο της ΑΕΝ στη διαχρονική της αξία και την προσφορά της στον τομέα της ελληνικής ναυτοσύνης και ευχαρίστησε τον συνδιοργανωτή Φορέα και όλους τους σπουδαστές της ΑΕΝ για την άψογη συνεργασία τους με το ΙΑΜΥ.
Οι σπουδαστές της Σχολής συμμετέχοντας σύσσωμοι και με μεγάλο ενθουσιασμό στην υπέροχη αυτή βραδιά έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση, ανάβοντας πυρσούς στα σκαλιά της Σχολής, δημιουργώντας έτσι ένα νοσταλγικό αλλά συνάμα και μαγευτικό σκηνικό υπό τους ήχους του Καββαδία ενώ το όμορφο αυτό μουσικό αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα τη στιγμή της απόληξης του τραγουδιού "Επτά νάνοι στο S/S Κηρύνεια" που απέδωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος .
Την κοινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, o Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης , ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Γιάννης Μπελεγρής, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Θεόδωρος Θεοδοσίου ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Καλογείτων Σταμάτιος, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Παπαλεονάρδος Δημοσθένης, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Μανδαλάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ κ. Καραμήτσος Μανώλης, ο αρχηγός της δημοτικής μειοψηφίας κ. Μαρκαντώνης Τάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων της ΑΕΝ Ύδρας κ. Θανάσης Ζεύκης καθώς και πολλά μέλη της Λέσχης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Σαχίνης Γιάννης, η Διευθύντρια της Εφημερίδας Φωνή της Ύδρας κα. Ελένη Χριστοδούλου, ο Σκηνοθέτης Θανάσης Ρεντζής και πλήθος κόσμου.
Πληροφορίες: ΙΑΜΥ, Λιμάνι Ύδρας, 18040 Ύδρα
Τ. 22980 52355, 54142
email: mail@gak-ydras.att.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου