«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Εκδηλώσεις για τον θρυλικό τροβαδούρο L. Cohen στην Ύδρα - Δεκάδες φίλοι και θαυμαστές του καταφθάνουν στο νησί να τιμήσουν τη μνήμη του

Διήμερο αφιέρωμα του Δήμου της Ύδρας στη μνήμη του Leonard Cohen στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 - Δεκάδες φίλοι και θαυμαστές του, καταφθάνουν από όλο τον κόσμο καθημερινά στο νησί για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του. Στις εκδηλώσεις μαζί με το Δήμο συμμετέχει η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας και το Διεθνές Φόρουμ Φίλων του Leonard Cohen.
Ο Δήμος του νησιού πρόκειται να τιμήσει τον Leonard Cohen, ένα παγκόσμιο ποιητή, τραγουδιστή, συγγραφέα  και συνθέτη που το 1960 μαγεύτηκε από το νησί και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα και έτσι απόκτησε ένα σπίτι. Τα χρόνια που έμεινε στην Ύδρα, έγραψε βιβλία με ποιήματα, το «Flowers for Hitler» ήταν ένα από αυτά– και δύο μυθιστορήματα, τα «Favorite Game» και «Beautiful Losers». Με το μυθιστόρημα «Beautiful Losers» («Θαυμάσιοι αποτυχημένοι», 1966), θα γνωρίσει την παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας… Διάσημα τραγούδια του και ποιήματα του όπως τα «Bird on the Wire» και «I’ m Your Man»,  ξεκίνησαν στην Ύδρα…
Οι διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του θρυλικού τροβαδούρου
Το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Ύδρας θα γίνει μουσικό αφιέρωμα, με την ερμηνεύτρια της τζαζ Τέρη Βακιρτζόγλου συνοδεία των Θοδωρή Κότσυφα, κιθάρα, Ντίνο Μάνο, μπάσο, Βασίλη Ποδαρά, ντραμς.
Λίγο νωρίτερα θα αποκαλυφθεί στη μνήμη του, ένα πέτρινο παγκάκι, δωρεά του Διεθνούς Φόρουμ Φίλων του καλλιτέχνη στο δήμο της Ύδρας. Το πέτρινο παγκάκι βρίσκεται σε σημείο του παραθαλάσσιου δρόμου (Ύδρας - Καμινιών), όπου ο  Leonard Cohen πολλές φορές στοχαζόταν βλέποντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας της Ύδρας. Επίσης ο Δήμος της Ύδρας τιμώντας τον  Leonard Cohen πρόκειται να ονομάσει τον δρόμο έξω από το σπίτι του «οδός Λέοναρντ Κοέν». 
Σημειωτέον στο νησί καταφθάνουν καθημερινά απ' όλο τον κόσμο δεκάδες φίλοι και θαυμαστές του Leonard Cohen για να τιμήσουν τη μνήμη του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου