«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Ποια ελληνικά νησιά επιλέγει η Vogue για το φετινό καλοκαίρι;

Οι συντάκτες της βρετανικής Vogue ψηφίζουν «δαγκωτό» Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι και μοιράζονται με τους αναγνώστες του περιοδικού οκτώ προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. 
Στο άρθρο παρουσιάζονται ειδυλλιακές παραλίες, γραφικά παραθαλάσσια χωριά, κοσμικά νησιά αλλά και απομονωμένα μέρη της Γηραιάς Ηπείρου. Ανάμεσα σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, συναντάμε και δύο ελληνικά νησιά που ξεχωρίζουν για τη φυσική τους ομορφιά, την πλούσια ιστορία τους και τα αξιόλογα μνημεία τους...
Ο λόγος για την Ύδρα και τις Σπέτσες, τα αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού που αποτελούν κλασικό και αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για weekends και αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.  
Όπως αναφέρει η συντάκτρια Verity Parker, η διαμονή σε αυτά τα νησιά μπορεί να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει το Hydrea Hotel, ένα από τα πιο κομψά ξενοδοχεία της Ύδρας, αλλά και το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών. Το άρθρο συνεχίζει προτρέποντας τους αναγνώστες να ψωνίσουν από τα μαγαζιά που βρίσκονται στα λιμάνια των δύο νησιών και να περιπλανηθούν στα λιθόστρωτα σκιερά δρομάκια ανάμεσα σε μίνι μάρκετ με καλάθια γεμάτα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αποτελούν το καλύτερο σνακ για την παραλία. Όσο για το φαγητό; Ψάρι και πάλι ψάρι, προτείνει η συντάκτρια της Vogue, ενώ για τους λάτρεις του κρέατος το κλασικό σουβλάκι είναι πάντα must. Όπως σχολιάζει η συντάκτρια, η Ύδρα και οι Σπέτσες προσφέρονται για απολαυστικές βόλτες αφού στα συγκεκριμένα νησιά δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, οι οποίες ολοκληρώνονται ιδανικά με δροσερές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά.

Διαβάστε όλο το άρθρο: t53vorini-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου