«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

«Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2», μια εντυπωσιακή παράσταση στο θέατρο του Βλυχού

Την εντυπωσιακή και επιτυχημένη παράσταση με το έργο «Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2», βασισμένο σε ένα από τα πρώτα έργα του Ο. Σαίξπηρ γραμμένο το 1595, που περιγράφει έναν από τους μεγαλύτερους και τους πιο τραγικούς έρωτες όλων των εποχών, παρακολουθήσαμε στο θέατρο του Βλυχού από το HYDRAMA, το βράδυ της  Πέμπτης 20 Ιουνίου 2017.
Ο Κώστας Γάκης σε συνεργασία με την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, σκηνοθέτησαν  και διασκεύασαν το έργο πάνω στην βασική ιδέα ότι οι δύο πρωταγωνιστές του έργου επιστρέφουν σαν φαντάσματα στην εποχή μας.
Στο έργο που παρακολουθήσαμε συνυπήρξε η κωμωδία, ο ρομαντισμός και η δραματικότητα και πάνω στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία  πηγαινοέρχονται ασταμάτητα με μια πνευματώδη συνεχή εναλλαγή, έξυπνα ευρήματα και προσμονή για την επόμενη έκπληξη μέσα από τους σαιξπηρικούς στίχους. Οι ηθοποιούς της παράστασης υποδύθηκαν όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων, δημιουργώντας ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη με βασικό κριτήριο να δοθεί η ουσία του έργου που μιλάει για τον πιο βαθύ, τον πιο αθώο, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικό έρωτα όλων των εποχών.

Ερμήνευσαν: O Κωνσταντίνος Μπιμπής, η Αθηνά Μουστάκα, και συμμετείχε ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και «παρεμβαίνοντας» σε κρίσιμες στιγμές του έργου. Οι ερμηνευτές καταχειροκροτήθηκαν από τους δεκάδες θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση.
Η παράσταση «Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2», έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ) και κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας. Συμμετείχε επίσης στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαίξπηρ στη Σερβία, στο Φεστιβάλ Folia '16 στην Πορτογαλία, στο Festival de Teatro Clasico MX στο Μεξικό καθώς και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου