«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Ι.Α.Μ. Ύδρας το βιβλίο «Ρούλα, η Υδραία παμπόνηρη κακιά γατούλα»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ-ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ «ΡΟΥΛΑ Η ΥΔΡΑΙΑ ΠΑΜΠΟΝΗΡΗ ΚΑΚΙΑ ΓΑΤΟΥΛΑ».
Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και οι Εκδόσεις «Καλέντη» παρουσίασαν  το βιβλίο «Ρούλα, η Υδραία παμπόνηρη κακιά γατούλα» το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας.
Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από τους ταλαντούχους -Υδραίους πλέον- συγγραφείς Άκη και Πάνο Κορωνάκη που αναφέρθηκαν στην ιστορία της Ρούλας της Υδραίας κακιάς γατούλας που μεταμορφώθηκε σε μια γάτα πρότυπο -για ζώα και ανθρώπους- τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο εικονογραφημένο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο νοήματα αναδεικνύοντας την διαφορετικότητα και ταξιδεύοντας ταυτόχρονα τούς αναγνώστες στο πανέμορφο νησί της Ύδρας, με την μεγάλη ιστορία, τις ιδιαίτερες ομορφιές και το μοναδικό φως.

Την παρουσίαση πλαισίωσαν και μίλησαν για το βιβλίο η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου Ιστορικός – Αρχειονόμος, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου, η κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθ. Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Παναγιώτης Ράππας, Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας για τα πολιτιστικά, σκηνοθέτης και animator, ο Αλέξανδρος Καλέντης, Ιατρός – Εκδότης. Η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παριστάμενους μίλησε σχετικά με το βιβλίο αλλά και συντόνισε την παρουσίαση.
Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε εμπρός από εκατοντάδες θεατές στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας που καταχειροκρότησαν τους συγγραφείς του βιβλίου αλλά και τους ομιλητές του πάνελ. 
Την εκδήλωση πλαισίωσαν  μουσικά με τις υπέροχες μελωδίες τους τα παιδιά και οι δάσκαλοι του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας. Επίσης οι συγγραφείς Άκης και Πάνος Κορωνάκης προσέφεραν στα παιδιά και τους δασκάλους του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας από ένα αναμνηστικό δώρο.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ε. Καραμήτσος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, η εκδότης της εφημερίδας "Η Φωνή της Ύδρας" κ. Ελένη Χριστοδούλου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος και εκατοντάδες κόσμου.
Μετά το πέρας της παρουσίασης δόθηκε πλούσιος μπουφές με λιχουδιές, ποτά και αναψυκτικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου