«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Δωρεά πίνακα "Ύδρα - Σπιράλ" από την εικαστικό Κ. Μαραβέλη στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:30 στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο λιμάνι της Ύδρας, η δωρεά του διαδραστικού εικαστικού έργου "Υδρα - Σπιράλ" από την εικαστικό Κατερίνα Μαραβέλη, στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη.  
Η εικαστικός Κατερίνα Μαραβέλη ολοκληρώνοντας με επιτυχία την ατομική εικαστική της έκθεση «ΚΥΚΛΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ & Το Πνεύμα Του Βυθού Του Ναυάγιου Των Αντικυθήρων» κλείνει άλλον έναν δημιουργικό κύκλο στο ταξίδι της στην Ύδρα με την παράδοση του διαδραστικου έργου της “YΔΡΑ – ΣΠΙΡΑΛ», στους δημότες του νησιού που τόσο αγάπησε.

Το έργο «Ύδρα – Σπιράλ» έγινε και με την συμμετοχή των επισκεπτών όλη την εβδομάδα που λαμβάνει χώρα η έκθεση στην  δημιουργία  του έργου με την τοποθέτηση ψηφίδων της δικής τους επιλογής.
Ο πίνακας απεικονίζει την  Ύδρα μέσα από το σύμπαν, μέσα από το υγρό στοιχειό, μέσα  από την γη  αλλά  και μέσα από τους ανθρώπους της είναι ένα σπιράλ αντιθέσεων αλλά και αρμονίας που ενώνει το παρόν με το μέλλον την γη με τον ουρανό την λογική με την καρδιά. Έτσι όλοι  οι επισκέπτες  που πήραν μέρος στο διαδραστικό εικαστικό έργο, τοποθέτησαν ψηφίδες που μοιάζουν   με  τα θραύσματα τον αρχαίων αγγείων που βρίσκονται στον βυθό γύρω από το νησί…
Το έργο αυτό μαζί με άλλα πρόκειται να κοσμήσει την μελλοντική Δημοτική πινακοθήκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου