«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Συνέντευξη στην ΕΤ1 του ζωγράφου-συγγραφέα Δημήτρη-Αλέξανδρου Φατούρου

Φωτογραφία από την πρόσφατη έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη -Αλέξανδρου Φατούρου στην αίθουσα Τέχνης "Μελίνα Μερκούρη", παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην Ύδρα από τον Δήμαρχο του νησιού κ. Γεώργιο Κουκουδάκη.
Το Σάββατο 12.8.2017 στις 09:30 πμ στην ΕΤ1 και στην τηλεοπτική εκπομπή "Μαζί το Σαββατοκύριακο" θα δώσει ζωντανή συνέντευξη ο ζωγράφος-συγγραφέας  της Ύδρας Δημήτρης-Αλέξανδρος Φατούρος!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΤΟΥΡΟΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος εμφανίστηκε στη ζωγραφική για πρώτη φορά στην πανελλήνια έκθεση θαλασσογραφίας στον Πειραιά το 1973. Τον ίδιο χρόνο έδωσε το καλλιτεχνικό του "παρόν" και στην Αθήνα. Οργάνωσε εδώ την πρώτη ατομική του έκθεση με θέμα πάλι από την ελληνική θάλασσα, πιο συγκεκριμένα από την Ύδρα. Αργότερα ανοίγει την καλλιτεχνική κίνηση του νησιού του Σαρωνικού με έκθεση έργων του στην Ύδρα, που γίνεται αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη. "Η Ύδρα ολόκληρη με όλο το φόρτο του ξακουστού στον κόσμο παρελθόντος της και όλη την τωρινή ομορφιά της αφήνεται να καθρεφτιστεί στα έργα του Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου με όλη την εμπιστοσύνη της", έγραψε για το έργο του ένας κριτικός τέχνης. Δίκαια, λοιπόν, ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος έχει από όλους σχεδόν χαρακτηριστεί "ζωγράφος της Ύδρας". Η Ύδρα και η θάλασσα, σε όλο το βάθος των ιστοριών και των μύθων που τις αγκαλιάζουν, μένουν οι βασικοί άξονες των δημιουργιών του… (διαβάστε περισσότερα: www.dfatouros.gr/biography)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου