«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

«Adastra» ένα σούπερ γιοτ με σχεδιασμό από το μέλλον στην Ύδρα

Στην Ύδρα το «Adastra» ένα σούπερ γιοτ με σχεδιασμό από το μέλλον - Ένα εντυπωσιακό θέαμα θαύμασαν  οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες στην Ύδρα.
Το υπερσύγχρονο σούπερ φουτουριστικό γιοτ Adastra  βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή της Ύδρας και εντυπωσιάζει με τον εκπληκτικό σχεδιασμό του.  Το σούπερ γιοτ «Adastra» είναι προϊόν υψηλής ναυπήγησης και ο  πραγματικά εντυπωσιακός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του,  οφείλετε στον Τζον Σάτλγουορθ στο Σάσεξ της Βρετανίας. 


Μία βασική διαφορά που έχει από άλλα αντίστοιχα σούπερ γιοτ είναι ότι μπορεί να καθοδηγηθεί με ένα iPad από ακτίνα μέχρι 50 μέτρων!!! Εκτός από το iPad, το σκάφος μπορεί να πλοηγηθεί και από το ανώτερο κατάστρωμα του. Η ναυπήγησή του διήρκεσε πέντε χρόνια και το κόστος του ξεπέρασε τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Το μήκος του φθάνει τα 42,5 μέτρα, το πλάτος του τα 16 μέτρα και το βάρος του είναι 52 τόνοι. Οι εσωτερικοί χώροι του είναι υπερπολυτελείς και τα μπάνια του αντίστοιχα με εκείνα ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Το κεντρικό σαλόνι του προσφέρει πανοραμική θέα, ενώ στο πάνω κατάστρωμα υπάρχει και θέση πλοήγησης του σκάφους με καναπέδες σε κάθε πλευρά και στους υπερπολυτελείς χώρους του μπορεί να φιλοξενηθούν εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Το γιοτ χαρακτηρίζεται ως «τρι-μαράν», καθώς μπορεί να κόβει στη μέση τα κύματα της ανοικτής θάλασσας προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερη σταθερότητα. είναι εφοδιασμένο με μία μεγάλη δεξαμενή καυσίμων, και διαθέτει αυτονομία 4.000 μιλίων. Ιδιοκτήτης του είναι εφοπλιστής με έδρα το  Χόνγκ Κονγκ. 
(πληροφορίες από το διαδίκτυο και φωτογραφίες από τον καλό φίλο και πλοιοκτήτη - κυβερνήτη sea taxi Βαγγέλη Γκιώνη).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου