«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Βροχόπτωση με χαλάζι και ηλεκτρικά φαινόμενα στην Ύδρα

Φωτογραφία από την πολύ καλή ερασιτεχνική μετεωρολογική ομάδα "The weather in Hydra" 
Όπως σε αρκετά σημεία της χώρας έτσι και στην Ύδρα από τις βραδινές ώρες σημειώθηκε βροχόπτωση κατά περιόδους έντονα -συνοδεία μερικών ηλεκτρικών φαινομένων- και μάλιστα παρατηρήθηκε αξιόλογη χαλαζόπτωση.
Συνέπεια της έντονης βροχόπτωσης και των ηλεκτρικών φαινομένων ήταν και κάποια βλάβη στο δίκτυο του δημοτικού φωτισμού με συνέπεια να υπάρχει συσκότιση σε μεγάλο τμήμα του νησιού (δρόμοι, πλατείες), όπως επίσης και σε κάποιες οικίες που έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Παρασκευής και φαίνεται θα διαρκέσουν μέχρι και το πρωί του Σαββάτου αφού υετοφόροι πυρήνες δημιουργούνται στο Μυρτώο πέλαγος νότια της Ύδρας.
ΥΓ Πάντως από τις 23:00, παρατηρείτε μια ύφεση όλων των παραπάνω καιρικών φαινομένων και πέρα της διακοπής του δημοτικού φωτισμού και διακοπή ρεύματος κάποιων οικιών δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και στις 23:25 επανήλθε ο δημοτικός φωτισμός στο νησί.
Όπως είχε γράψει ο κ. Ν. Παπαδάκης:  «Βροχοπτώσεις συνοδεία μερικών ηλεκτρικών φαινομένων στην Ύδρα από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου. Τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν και μεγάλα ύψη υετού στη γύρω περιοχή μας».
http://www.hydraweather.gr
Οι παραπάνω προγνώσεις είναι προϊόν ερασιτεχνικής προσπάθειας. Δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επίσημες προγνώσεις της ΕΜΥ και δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για θέματα προστασίας ζωής ή περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.