«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

ΑΞΙΟΣ ο νέος Πρεσβύτερος της Μητροπόλεως μας - Τελέστηκε η εις Πρεσβύτερο χειροτονία και εις Αρχιμανδρίτη χειροθεσία του Αρχιδιακόνου της Ι. Μ. Ύδρας, Σπετσών Αιγίνης π.Νεκταρίου Δαρδανού

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως, χαράς και συγκινήσεως τελέστηκε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας από τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Εφραίμ η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Νεκτάριου Δαρδανού, παρουσία Αρχιερέων και κληρικών. 
Μετά τη χειροτονία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Εφραίμ απέδωσε στον νέο πρεσβύτερο το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου, ενώ του δώρισε έναν επιστήθιο σταυρό.
Τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, κ.κ. Εφραίμ συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Παρονάξίας κ.κ. Καλλίνικος, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου, ὑπέρτιμος καί ἔξαρχος Ἄνω Κρήτης καί Πελάγους Κρητικοῦ κ.κ. Εὐγένιος,  ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, κληρικοί της Μητροπόλεως μας, όπως και άλλοι ιερείς.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  σε ομιλία του αναφέρθηκε στον π. Νεκτάριο και του ζήτησε να έχει βοηθό τον Άγιο Νεκτάριο που φέρει το όνομα του  να παραδειγματίζεται από την υπομονή με την οποία υπέμεινε τις διώξεις και να επικαλείται το έλεος του Θεού. Ο π. Νεκτάριος με έκδηλη την συγκίνηση στο λόγο του αναφέρθηκε στην αγάπη που έτρεφε από μικρός για την εκκλησία και με συγκίνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του στον πνευματικό του πατέρα και Γέροντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ για την εμπιστοσύνη και τις ευεργεσίες προς το πρόσωπό του. Επίσης, ευχαρίστησε την οικογένειά του και όλους όσους ποικιλότροπα τον έχουν στηρίξει και ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς διένειμε κατά το έθος το Αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πυκνού εκκλησιάσματος. Κατόπιν παρετέθη κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού.
Στην χειροτονία παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Βούλγαρη-Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Σπετσών κ Π. Λυράκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιά κ. Γ. Γεννιά, ο βουλευτης της Ν.Δ. κ. Κ. Κατσαφάδος. ο κ. Σ. Σπυρίδων (EL/EPP) μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η Διευθύντρια του ΙΑΜ Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Κλαδακη, οι Διευθυντές των Σχολείων της Ύδρας, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, φορείς του νησιού και εκατοντάδες κόσμου. 
ΑΞΙΟΣ και καλή Ιερωσύνη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου