«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 8 Απριλίου 2018

Με λαμπρότητα η Ανάσταση του Κυρίου στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας – Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο νησί

Με ανοιξιάτικο καιρό αλλά και με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, τελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Απριλίου 2018 η Ακολουθία της Αναστάσεως (που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2:00 το πρωί της Κυριακής), στον Ιερό Καθεδρικό Ναό «Κοιμήσεως Θεοτόκου» Ύδρας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας κ.κ Εφραίμ που συλλειτούργησε με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριο Δαρδανό.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας αφού διάβασε το Ευαγγέλιο με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» μαζί με τους πιστούς με τις καμπάνες να κτυπούν χαρμόσυνα για την Ανάσταση του Κυρίου μας και στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία συνεχίστηκε στο εσωτερικό του Ναού.
Στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Β΄ κ. Δ. Γιαννακάκος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας, φορείς του νησιού και εκατοντάδες κόσμου. που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού ναού της Ύδρας.
Στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού κ. Ά. Διαμαντόπουλος και ο Ιεροψάλτης κ. Γ. Σκάγκος.
Η άφιξη του Άγιου Φωτός στην Ύδρα
Νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, 7 Απριλίου 2018 με το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος αφίχθη το Άγιο Φως στην Ύδρα που νωρίτερα είχε έρθει αεροπορικώς στην Αθήνα από τους Άγιους Τόπους.
Το Άγιο Φως μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής συνοδεία του Υδραίου Μπουρλοτιέρη Κων/νου Αργίτη. Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στο λιμάνι του νησιού, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι Αρχές του Τόπου (Αστυνομία και Λιμεναρχείο) και πλήθος κόσμου.
Το Άγιος Φως παρέλαβε Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης και το μετέφερε συνοδευόμενος από τις Αρχές του νησιού στον Καθεδρικό Ναό όπου και το παρέδωσε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ και τη συνέχεια μετά το «Δεύτε λάβετε Φως» μοιράστηκε στους πιστούς. Το Άγιο Φως μοιράστηκε νωρίτερα στις ενορίες του νησιού για την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στους Ενοριακούς Ναού της Ύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου