«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού από τις αρχές και τους δημότες της Ύδρας στη νησίδα Άγιος Γεώργιος – Υψώθηκε η σημαία της Ύδρας στο νησί

Συμβολική επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη νησίδα Άγιος Γεώργιος, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 από τις αρχές και από δημότες της Ύδρας. 
Η επίσκεψη περιελάμβανε Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ μετά του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Δαρδανού στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης πλαισιωμένος από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, τον Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Π. Μαρκαντώνη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, Μπουρλοτιέρηδες της Ύδρας με την παρουσία κόσμου ύψωσε τη σημαία της Ύδρας στον ιστό που πλέον κυματίζει στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου.
Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Ύδρας κατά τη διάρκεια της ύψωσης της Υδραϊκής σημαίας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της αποκατάστασης της νομιμότητας και άρση της αδικίας με τη μεταφοράς της νησίδας διοικητικά στον Δήμο Ύδρας και έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση.


Η νησίδα Άγιος Γεώργιος (ή Σαν Τζώρτζη) πρόσφατα αποκαταστάθηκε από μια μεγάλη αδικία αφού η ΕΛΣΤΑΤ που μέχρι το 2001 το ενέτασσε στον Δήμο Ύδρας το 2011 ενέταξε το νησί σε άλλο Δήμο. Όμως με γνωµοδότηση του Νοµικού Συμβουλίου του Κράτους  αποκαταστάθηκε η αδικία και η νήσος Άγιος Γεώργιος υπάγεται πλέον διοικητικά στον Δήμο Ύδρας.
Με τις ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί επάνω στο νησί ο Δήμος Ύδρας θα εισπράττει 500.000 ευρώ ετησίως και οι κάτοικοί της Ύδρας πρόκειται να έχουν ισόποση απαλλαγή από τα ποσά που πληρώνουν στη ΔΕΗ.
Στην σημερινή συμβολική επίσκεψη στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου παρευρίσκονταν ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Νομική Σύμβουλος του Δήμου Ύδρας κ. Τ. Μαραγκού, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, η εκδότης και δημοσιογράφος της “Φωνής της Ύδρας” κ. Ελένη Χριστοδούλου, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Μ. Ρούσση, ο πρώην Αντινομάρχης Πειραιά κ. Δ. Παύλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Κλαδάκη, επίσης την επίσκεψη στη νησίδα πλαισίωσαν νέοι από την Ύδρα ντυμένοι με την παραδοσιακή φορεσιά (Μπουρλοτιέρηδες) αλλά και δεκάδες δημοτών της Ύδρας.
Μετά το πέρας των παραπάνω εκδηλώσεων προσφέρθηκαν στους παριστάμενους διάφορα εδέσματα.