«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Μια ξεχωριστή επιτυχημένη γιορτή με τον “Αίσωπο εκδρομή" και το τρένο της αναζήτησης της γνώσης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ύδρας

Με τον “Αίσωπο εκδρομή" (του Γιώργου Φραντζολά), παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορούς το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ύδρας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 την αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή στην αυλή του σχολείου.
Τα παιδιά του σχολείου μέσα από αυτή τη μουσική θεατρική παράσταση μας παρουσίασαν με τη δική τους σύγχρονη ματιά τους μύθους του Αισώπου μέσα από ένα μουσικό ταξίδι αλλά ταυτόχρονα φιλοσοφικό παραμύθι με το τρένο με τον Αίσωπο για μηχανοδηγό, τον σοφό Σωκράτη για ξεναγό, τον Θανάση Βέγγο θερμαστή και τον Καραγκιόζη για όλες τις δουλειές.
Στο ίδιο βαγόνι ανέβηκαν και τα παιδιά του σχολείου συνεπιβάτες στο τρένο της αναζήτησης της γνώσης. Στο τέλος το τρένο βάζει μπρος και όλοι μαζί ταξιδεύουν στα φτερά της μουσικής σ' ένα ρυθμό που δεν τελειώνει ποτέ…


Την αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή προλόγισε η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Μ. Ρούσση η οποία ευχαρίστησε τους χορηγούς αλλά και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο το σχολείο, έκανε ιδιαίτερη μνεία έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τοπική Εκκλησία, στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Α. Καλύβα, στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου αλλά και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου για την βοήθεια τους και κατέληξε ευχόμενη καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο στα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης και καλό καλοκαίρι σε παιδιά και γονείς. 
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παριστάμενους, αναφέρθηκε για τις επικείμενες εργασίες αναπαλαίωσης του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και στην νέα παιδική χαρά που από τον Ιούλιο θα αρχίζει να λειτουργεί για τα παιδιά στη περιοχή του Γηπέδου Ύδρας αλλά και στην κατασκευή μιας ακόμη παιδικής χαράς στην περιοχή των Καμινιών και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ευχόμενος καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι σε όλους.
Μετά την ολοκλήρωση της σχολικής γιορτής η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Βάνα Αλεβίζου-Παπαδοπούλου σε σύντομη ομιλία τηςευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους χορηγούς του σχολείου και έκλεισε ευχόμενη καλό καλοκαίρι.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας έδωσε δώρα στα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης.
Σε χαιρετισμό του ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αναφέρθηκε στο νόημα του θεατρικού που παρουσίασαν τα παιδιά του σχολείου και την αξία των διδαγμάτων των αρχαίων φιλοσόφων που είχαν ενστερνισθεί τον Χριστιανισμό πολύ πριν την έλευση του Χριστού! Παρότρυνε τα παιδιά να επισκεφτούν τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της Ι. Μητρόπολης που θα ωφεληθούν τα μέγιστα -όπως είπε χαρακτηριστικά- και διαβεβαίωσε ότι η τοπική Εκκλησία είναι πάντα δίπλα στο Σχολείο και ολοκλήρωσε ευχόμενος καλό καλοκαίρι.
Στην γιορτή λήξης του σχολικού έτους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας παραβρέθηκαν ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο επικεφαλής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας κ. Π. Κόκκος, Φορείς του νησιού και πλήθος γονέων, κηδεμόνων και κόσμου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου