«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος: Το Λιμεναρχείο Ύδρας προέβη σε δράσεις στο πνεύμα του εορτασμού

Η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών. Ο εορτασμός αυτός μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε την άρρηκτη σύνδεση των ανθρώπινων κοινωνιών με το φυσικό περιβάλλον καθώς και ότι όλοι μαζί σαν σύνολο οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν. Ιδιαίτερα η χώρα μας τόπος με παράδοση στην εμπορική ναυτιλία και στον τουρισμό επιδεικνύει χαρακτηριστική ευαισθησία στον συγκεκριμένο τομέα καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εορτασμού.

Έτσι, τη σημερινη ημέρα Στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας προέβησαν στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε έλληνες και ξένους επισκέπτες της Νήσου αλλά και στην επίδοση του επετειακού μηνύματος του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στους Έλληνες ναυτικούς, ήτοι στα πληρώματα πλοίων και σκαφών που προσέγγισαν σημερα το λιμανι της  Ύδρας.
Είναι ευθύνη όλων των πολιτών η προστασία και διαφύλαξη τόσο του θαλάσσιου όσο και του χερσαίου περιβάλλοντος από την αδιαφορία, την ασυνείδητη εκμετάλλευση και ρύπανση που προκαλούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες και θέτουν σε κίνδυνο την οικολογική ισορροπία.
Είναι στο χέρι όλων μας μέσα απο απτές, καθημερινές πράξεις η προστασία του περιβάλλοντος προκειμένου να κληροδοτηθεί αδιασάλευτο στις επόμενες γενιές. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου