«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Πρώτη φορά η Ύδρα, οι Σπέτσες και τα Ψαρά τίμησαν μαζί τους ήρωες τους στα πλαίσια των εορτασμών του Π.Ν. με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης κράτος»!

Φώτο από κ. Τζίνα Μαραγκού
Πρώτη φορά η Ύδρα, οι Σπέτσες και τα Ψαρά τίμησαν μαζί τους ήρωες τους στα πλαίσια των εορτασμών του Πολεμικού Ναυτικού με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης κράτος»!
Στους εορτασμούς του Πολεμικού Ναυτικού με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης κράτος» στο κέντρο του Ελληνικού Αρχιπελάγους και  στο νησί των Ψαρών αποδόθηκαν οι ανάλογες τιμές στο μνημείο πεσόντων κατά το ολοκαύτωμα των Ψαρών, και στην συνέχεια στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου που τελέσθηκε Δοξολογία. 
Παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ο Δήμαρχος Ψαρών κ. Κ. Βρατσάνος,
 ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Σπετσών κ. Σ. Φαρδέλος, η Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου αλλά και άλλοι επίσημοι, επίσης τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι κάτοικοι του νησιού.
Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων μεταφέρθηκαν στα Ψαρά ή καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη, η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη και τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και είναι πρώτη φορά που και τα τρία νησιά τιμούν μαζί τους Ήρωες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου