«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Εγκαίνια για την ομαδική έκθεση «Telex» στην Ύδρα


Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 τα εγκαίνια της έκθεσης «Telex» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ύδρας στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”.
Η ομαδική έκθεση «Telex» παρουσιάζεται από τις 11 Ιουνίου έως και αύριο Κυριακή  17 Ιουνίου 2018, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ύδρας και την αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” με την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ).


Η ομαδική έκθεση «Telex» χρησιμοποιεί για πρώτη ύλη δέκα αχρησιμοποίητα ρολά φαξ, πάνω στα οποία έντεκα καλλιτέχνες σχεδιάζουν δέκα αυτόνομα έργα. Τα έργα, παρουσιάζονται σε δέκα αυτοσχέδιες όμοιες μηχανές με τις οποίες ο θεατής μπορεί να «διανύσει» προς τις δύο κατευθύνσεις τα έργα κατά βούληση. 
Η ομαδική έκθεση έχει ως σκοπό να συντονίσει δημιουργικά τους καλλιτέχνες οι οποίοι έχοντας ως σκοπό την ολοκλήρωση των 50 περίπου μέτρων που αποτελούν το κάθε ρολό που το αντιμετωπίζουν άλλοτε σαν σχεδιαστικό ημερολόγιο και άλλοτε ως ενιαίο αυτόνομο έργο.
Συμμετέχουν με έργα τους οι Valbona Canaku, Μάριος Γαμπεριάκης, Αλεξία Ζωίδου, Χρυσούλα Κοροβέση, Ειρήνη Μιτσιλέγκα, Βικτωρία Νταρίλα, Γιάννης Παππάς, Περικλής Πραβήτας, Ερατώ Ταγαρίδη, Γιώργος Τσόπανος και Μάνια Χρυσομαλλίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου