«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης “Vintage Memory” του Φραγκίσκου Δουκάκη στο Ι.Α.Μ. Ύδρας

Παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου 2018 και λίγο μετά τις 20:30 στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας με μεγάλη επιτυχία η ενότητα έργων “Vintage Memory” του Φραγκίσκου Δουκάκη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο Δάσκαλο του Φραγκίσκου Δουκάκη, τον μεγάλο Υδραίο εικαστικό Παναγιώτη Τέτση και αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας τριλογίας ενεργοποιημένων αναμνήσεων και πυκνής εικονοποιημένης μνήμης του ζωγράφου.

Την παρουσίαση άνοιξε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου όπου αναφέρθηκε στον ζωγράφο και τα έργα του Φραγκίσκου Δουκάκη αλλά και τη συγκίνησή της που η ενότητα Vintage Memory” είναι αφιερωμένη στον Υδραίο εικαστικό Παναγιώτη Τέτση.
Στη συνέχεια η κ. Ίρις Κριτικού που έχει την επιμέλεια της έκθεσης μίλησε για τα έργα του Φραγκίσκου Δουκάκη και όπως είπε πρόκειται για ζωγραφική στέρεη και αυτοβιογραφική, γιορτινές εικόνες με συνευρέσεις περασμένων δεκαετιών, εξπρεσιονιστικοί καμβάδες και έργα ζωηρά που αφηγούνται στιγμές. Οι γιορτινές συνευρέσεις περασμένων δεκαετιών, γενναίες σε μέγεθος και γραφή, εκρηκτικές σε χρωστήρα και συναισθήματα, εξέρχονται απαλά από τα κλειδωμένα ερμάρια του νου κυριεύοντας σταδιακά το οπτικό πεδίο του θεατή και ανασυνθέτοντας μια ατμόσφαιρα αυθεντικά vintage.
Ο εικαστικός κ. Φραγκίσκος Δουκάκης απύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε σύντομα στην ενότητα των έργων που εκθέτονται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.
Ευθύς μετά την παρουσίαση της έκθεσης δόθηκε μπουφές με νόστιμα εδέσματα ποτά και αναψυκτικά στο δώμα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ. κ. Ε. Δανόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, η κ. Ί. Κριτικού και πολλοί άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι και επισκέπτες της έκθεσης.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει η Ίρις Κριτικού και την οργάνωση κ. Ν. Αδαμοπούλου και η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Ιουνίου 2018.
΄Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου