«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για την συμπλήρωση 10 ετών από την κοίμηση του αοιδίμου Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Ύδρας Κυρού Ιεροθέου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με την συμπλήρωση 10 ετών (15 Ιουλίου 2008) από την οσιακή εν Κυρίω κοίμηση του αοιδίμου Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Ύδρας Κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ θα τελεσθεί την Τρίτη 17η Ιουλίου ε.έ στόν Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας Αρχιερατικό Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ, ΕΦΡΑΙΜ με την συμμετοχή των Πατέρων της νήσου.
ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Υ.Γ. “ΥΔΡΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”

Ο μακαριστός Ιερόθεος Τσαντίλης  για σχεδόν  τριάντα πέντε χρόνια υπηρέτησε υποδειγματικά με ζήλο και αφοσίωση  το ποίμνιο  της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας. ο λόγος  του και μόνο, η ασκητική του μορφή, το ήθος, η καλλιέργειά του, τα εμπνευσμένα  λόγια και κείμενά του ήταν η εγγύηση σε κάθε ενέργεια, αίτημα προς την πολιτεία, παρέμβαση ή πρωτοβουλία του.
Έργα του κυρού Μητροπολίτου Ιεροθέου, που στόλισαν την Ύδρα είναι, ο Ναός Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας, το Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας, που ανήγειρε από τα θεμέλια στη θέση του παλαιότερου Αρχείου-Μουσείου, ο Ξενώνας Φιλοξενείας Ιατρών και Εκπαιδευτικών «Άγιος Ευστάθιος», ο Ανδριάντας του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο του Κάβου με τα Οστά του Ναυάρχου στη βάση του, το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ύδρας, το Κέντρο Νεότητος και Οικογενείας «Κωνσταντίνος ο Υδραίος και Ανδρέας Μιαούλης», το Μητροπολιτικό Οίκημα, η ανακαίνιση του Ιερού Καθεδρικού Ναού, του Μοναστικού Οίκου Πατερικής Διακονίας της Αγίας Τριάδας, η ανακαίνιση του Γηροκομείου Ύδρας καια άλλα πολλά έργα σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια που τον καταστούν μια λαμπρή μορφή και τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου