«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Έκθεση συντηρηθέντων κειμηλίων στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Ύδρας" ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΝΟΤΑΡΑΣ"


Από: Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. Π Ακίδυνο Δαρδανό
Ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση των συντηρηθέντων παλαιών Αρχιερατικών, Ιερατικών και Διακονικών αμφιών στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Ύδρας" ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΝΟΤΑΡΑΣ".
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για την οριστική έκθεσή των.
Σας περιμένουμε να το επισκεφθήτε και να θαυμάσετε όλα τα εν αυτώ ευρισκόμενα κειμήλια”.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΝΟΤΑΡΑΣ»
Το Εκκλησιαστικό Μουσείο « Άγιος Μακάριος Νοταράς» στεγάζεται στην δυτική πλευρά του μοναστηριακού συγκροτήματος και λειτουργεί από το 1999. Φυλάσσονται σε ειδικές προθήκες όλα τα κειμήλια του μοναστηριού ήτοι ιερές εικόνες, άμφια, ιερά σκεύη, μουσικά χειρόγραφα, τούρκικα φιρμάνια, κ.α.
Υπάρχουν και κειμήλια από ιδιώτες όπως φορητές εικόνες του Αρχιμ.π. Αθανασίου Κουλούρα, προσωπικά αρχιερατικά αντικείμενα του μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας κυρού ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ του Καραμάνου, τα οποία προσέφεραν οι ανηψιές του κ. Ελευθερία Σούλια και Μαρία Κουρουσοπούλου, προσωπικά αντικείμενα του μακαριστού Υδραίου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ, δωρεά του ανηψιού του Γεωργίου Ε.Καλαφάτη, ως περίτεχνος Σταυρός ευλογίας, δωρεά Άννας Δημ.Πέρκιζα.
Τα εγκαίνια του Μουσείου τελέσθηκαν επισήμως στις 15-8-2005 υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.
Το Μουσείο λειτουργεί  από 1ης Απριλίου έως 15ης Νοεμβρίου καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 10 π.μ. έως 5 μ.μ.
Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ και Διευθυντής ο Γ.Α.Ε. π.Ακίνδυνος Δαρδανός. Κατ’έτος το επισκέπτονται περίπου 5.500 άτομα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22980-54071.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου