«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Σε πανηγυρικό κλίμα ο Εσπερινός των Ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ


Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε σε πανηγυρικό κλίμα και με ιδιαίτερη κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας στη ιερά μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου Γ’  που μαζί του συ-προσευχήθηκε ο έχων τα Ονομαστήρια του  Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ με τον ιερό Κλήρο της Ύδρας αλλά και Ιερέων της ως άνω εκκλησιαστικής περιφέρειας.


Ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ με τη γλαφυρότητα του λόγου του, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Εφραίμ και έδωσε τον λόγο στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λήμνου ο οποίος στον εμπνευσμένο λόγο του απευθύνθηκε στους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας αλλά και στους πιστούς , αναλύοντας την  προσευχή του Οσίου Εφραίμ που αναφερόταν στην αναζήτηση των Αρετών που οδηγεί στην θέωση και κατά συνέπεια στην Αιώνια Ζωή.  Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Μ. Καραμήτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Π. Ασημακόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας Υπαστυνόμος Α' κ. Α. Μπουρδάκος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Β. Βαζαίος, η Υπολιμενάρχης Ύδρας Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Β. Ψαρρού, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ε. Δανόπουλος, Σπουδαστές και Σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας όπως και πλήθος κόσμου.


Μετά την απόλυση δόθηκαν κεράσματα αλλά και σαν ευλογία εικόνα του Οσίου Εφραίμ του Σύρου από το αγιογραφείο της Ι. Μονής Αγίων Πάντων των Σπετσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου