«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Έληξε με επιτυχία το Κ' Ετήσιο Συνέδριο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου στην Ύδρα

Έληξαν την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στην Ύδρα, με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του Κ' Ετήσιου Συνεδρίου του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου που είχε ως θέμα: «Εικόνα - Ανεικονική Τέχνη στη Ζωή της Εκκλησίας και στα Θρησκεύματα».
Το Συνέδριο άνοιξε τις εργασίες του την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 με την προσέλευση και την εγγραφή των Συνέδρων, ακολούθησε Αγιασμός και έγινε η έναρξη εργασιών του Συνεδρίου με χαιρετισμούς.
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, ημέρα λήξης των εργασιών του Συνεδρίου οι εισηγητές Πατέρες και οι σύνεδροι μετέβησαν στο  Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής όπου οι Ιερείς του Συνεδρίου τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στο εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής.
Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης, παρουσία του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου  π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Πρεσβύτερου π. Γεώργιου Βλαχόπουλου, των  Ιερέων και Πατέρων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών,  του Πρόεδρου του Τμήματος Θεολογίας κ. Θωμά Ιωαννίδη αλλά και άλλων εκλεκτών συνέδρων αναγγέλθηκαν τα πορίσματα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμουγια το  Κ' Ετήσιο Συνέδριο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου.
Δείτε το βίντεο σχετικά με τα πορίσματα του Κ' Ετήσιου Συνεδρίου του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου που είχε ως θέμα: «Εικόνα - Ανεικονική Τέχνη στη Ζωή της Εκκλησίας και στα Θρησκεύματα».

Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο επετειακού αφιερώματος για τα 20 χρόνια Συνεδρίων του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου.
Η πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου κ. Ελένη Κατσαρά στην ομιλία της ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου και ειδικά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, όπως και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο  π. Ακίνδυνο Δαρδανό Γ.Α.Ε. για την φιλοξενία και την συνδρομή τους στις εργασίες του Συνεδρίου.
Επίσης δόθηκαν δώρα από το Προεδρείο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου και την Πρόεδρο του κ.  Ελένη Κατσαρά προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας κ. Θωμά Ιωαννίδη, την κ. Ιωάννα Στουφή-Πουλημένου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ, όπως επίσης τιμητική πλακέτα στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο  π. Ακίνδυνο Δαρδανό Γ.Α.Ε.
Επίσης μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης χαιρέτησε τους συνέδρους ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας που βρίσκεται στην Αίγινα και δεν μπορούσε να παραστεί.
Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε στην καταληκτήρια ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου και κάλεσε τους Συνέδρους να επισκεφτούν όσοι το θελήσουν την Ύδρα στην Πανήγυρη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου (14 - 15 Νοεμβρίου 2016), επίσης έδωσε σαν δώρο σε όλους μια εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Επίσης την πρώτη μέρα του Συνεδρίου δόθηκε προς όλες και όλους σαν δώρο το λεύκωμα «Εικόνες του Μοναστηριού» όπως επίσης και ο τόμος «Το Μοναστήρι».
Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου έγιναν στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στην Ύδρα το οποίο και προσφέρθηκε από την Μητρόπολη της Ύδρας για τις εργασίες των Συνέδρων.
Το Κ' Ετήσιο Συνέδριο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου είχε την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου