«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας - Δελτίο Τύπου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας η εκδήλωση «Τα Παιδιά της Ύδρας Ζωγραφίζουν και Γράφουν το Δικό τους Παραμύθι».
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών αφιερωμένη στην έκφραση και την δημιουργική φαντασία των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας με την καθοδήγηση και εποπτεία των Δασκάλων τους και με αφορμή το συγγραφικό έργο «Ο Νικολύκος στην μακρινή Ντουλαποχώρα» του Χρήστου Π. Δασκαλάκη.
Το έργο είναι ένα τρυφερό παραμύθι για τον φόβο, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ουσία της διαφορετικότητας στη ζωή μας πλασμένο με συναίσθημα, συμπόνια, φαντασία και απλή πλοκή που το καθιστά ικανό να διεισδύσει στην ψυχή του παιδιού.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας με τίτλο: «Οι φράχτες ΄σπάσαν και τα κλουβιά αδειάσαν» από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας που μας μίλησαν για την ελευθερία των ζώων και για έναν ελεύθερο κόσμο χωρίς φράκτες και χωρίς περιορισμούς.
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου η οποία μίλησε για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την προβολή του συγκεκριμένου Συμποσίου, με στόχο την ανάδυση ως προς την γραφή μικρών και μεγάλων μελών της κοινωνίας μας και αφετέρου την ανάδειξη του έργου τοπικών δημιουργών γραφής και λόγου. Τόνισε επίσης τη σημαντικότητα της προσπάθειας των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας αλλά και των Δασκάλων τους για την παράσταση που θα ακολουθούσε.

Ακολούθησε ομιλία του συγγραφέα Χρήστου Π. Δασκαλάκη ο οποίος αναφέρθηκε στην διαφορετική εκδοχή επάνω στο βιβλίο του από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας αφού «οι φράχτες ΄σπάσαν και τα κλουβιά αδειάσαν»…
Η παράσταση ήταν άριστη, αφού ανέδυε πολλά συναισθήματα, ανέδειξε την διαφορετικότητα, την κοινή προσπάθεια, την συμπόνια, την σύμπνοια αλλά και την δημιουργική φαντασία, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο του εαυτό στις ερμηνείες τους, αναφερόμενα σε ένα κόσμο χωρίς φράκτες και χωρίς περιορισμούς. Η παράσταση των παιδιών κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και έκλεισε με την ομιλία των δύο διδασκαλισσών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας που μίλησαν για την παράσταση και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.
Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Συγγραφέας και Ποιητής κ. Χρήστος Π. Δασκαλάκης και πλήθος κόσμου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στο εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, στον κ. Χρήστο Δασκαλάκη αλλά και στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας για την επιτυχημένη παρουσίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου