«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Η πανήγυρης της Αγίας Φωτεινής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Μαΐου 2016 στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής  η εορτή  στον ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτιδος που βρίσκεται στην περιοχή «Γκλιάτι» της Ύδρας (εντός του Α’ Κοιμητηρίου).
Η πανήγυρης τελέστηκε από του Ιερείς και Πατέρες της Θεολογικής Σχολής Αθηνών που συμμετείχαν  στο Κ' Ετήσιο Συνέδριο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου στην Ύδρα με θέμα: «Εικόνα - Ανεικονική Τέχνη στη Ζωή της Εκκλησίας και στα Θρησκεύματα». 
Στην Θεία Λειτουργία εξεφώνησε εμπνευσμένο λόγο ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Θωμάς Ιωαννίδης και λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά των Ιερών Εικόνων μέσα στον χώρο του κοιμητηρίου. Στη συνέχεια η Ηγουμένη και οι Μοναχές του Ησυχαστηρίου προσέφεραν πλούσιο πρωινό σε όλους στο αρχονταρίκι και στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.
Στην πανήγυρη του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής παρευρίσκονταν η Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου κ. Ελένη Κατσαρά όπως και τα μέλη του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου, από τον Δήμο Ύδρας ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος όπως και δεκάδες πιστών. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου