«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Άρχισαν οι εργασίες του Κ' Ετήσιου Συνεδρίου του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου

Κ' Ετήσιο Συνέδριο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου - «Εικόνα - Ανεικονική Τέχνη στη Ζωή της Εκκλησίας και στα Θρησκεύματα»
Στην Ύδρα πραγματοποιείται φέτος το Κ' Ετήσιο Συνέδριο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου με θέμα: «Εικόνα - Ανεικονική Τέχνη στη Ζωή της Εκκλησίας και στα Θρησκεύματα» και τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας. Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.
Το Συνέδριο άρχισε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στην Ύδρα με την προσέλευση και την εγγραφή των Συνέδρων, ακολούθησε Αγιασμός και έγινε η έναρξη εργασιών του Συνεδρίου με τους χαιρετισμούς.


Η Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου κ. Ελένη Κατσαρά απεύθυνε χαιρετισμό προς τους Συνέδρους και ακολούθησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ. Εφραίμ και διάβασε χαιρετισμό του προς τους Συνέδρους.
Ακολούθησε χαιρετισμός και καλωσόρισμα του Δημάρχου Ύδρας Δρος Γεωργίου Κουκουδάκη προς τους Συνέδρους. Κατόπιν αναγνώσθηκε μήνυμα από την Πρόεδρο του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου κ. Ελένη Κατσαρά, του κ. Απόστόλου Νικολαϊδη -ο οποίος δεν ήταν παρών-  και ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας κ. Θωμά Ιωαννίδη.
Μετά την λήξη των παραπάνω χαιρετισμών ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, χαιρέτισε με θερμά λόγια τους Συνέδρους τους ευχήθηκε καλή διαμονή και καλή επιτυχία στις εργασίες τους.
Κατόπιν προσφέρθηκε  κέρασμα γλυκισμάτων και αναψυκτικών στους Συνέδρους στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού. Επίσης δόθηκε προς όλες και όλους σαν δώρο το λεύκωμα «Εικόνες του Μοναστηριού» όπως επίσης και ο τόμος «Το Μοναστήρι».
Το Συνέδριο θα διαρκέσει έως την Κυριακή  29 Μαΐου 2016 και οι εργασίες θα λήξουν μετά την Θεία Λειτουργία στο Ι. Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής όπου και θα Ιερουργήσουν οι σύνεδροι και εισηγητές Πατέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου