«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον Υδραίο ποιητή και συγγραφέα Γιάννη Π. Γαβαλά στο Ι.Α.Μ.Υ.

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών πραγματοποίησαν το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας τιμητική βραδιά αφιερωμένη στο συγγραφικό και ποιητικό έργο του Υδραίου Πλοιάρχου Ε.Ν., Ποιητή και Συγγραφέα Γιάννη Π. Γαβαλά.
Την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο Αντιπρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Κεφαλωνίτης, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. κ. Κ. Αναστόπουλος, και δεκάδες κόσμου.
Η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου προλόγισε, διάβασε ποιήματα και παρουσίασε  εμπεριστατωμένα με γλαφυρό τρόπο και λόγο το συγγραφικό και ποιητικό έργο του Υδραίου Πλοιάρχου Ε.Ν., Ποιητή και Συγγραφέα Γιάννη Π. Γαβαλά.
Ο Γιάννης Π. Γαβαλάς στη συνέχεια, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο συγγραφικό και ποιητικό του έργο αλλά και τα βιώματα του κατά την διάρκεια της θητείας του στο Εμπορικό Ναυτικό και συγκίνησε με την απαγγελία ενός βιωματικού ποιήματός του αναφερόμενος στη ζωή του ναυτικού βίου όπως επίσης αίσθηση προκάλεσε και ένα από τα ποιήματά  του αναφερόμενο στους Υδραίους Ναυμάχους και πυρπολητές.
Την όμορφη βραδιά έκλεισε με ομιλία του ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης που αναφέρθηκε  στο έργο του τιμώμενου Ποιητή και Συγγραφέα Γιάννη Π. Γαβαλά.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα αναψυκτικά και ποτά στο δώμα του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου.
Η τιμητική εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του Συμποσίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Αργολίδα ο τόπος της Συν- γραφής» το οποίο έχει σαν στόχο την ανάδυση και καλλιέργεια ως προς τη γραφή μικρών και μεγάλων μελών της κοινωνίας μας και αφετέρου την ανάδειξη του έργου τοπικών δημιουργών γραφής και λόγου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου