«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Μήνυμα Ειρήνης, Αγάπης και Ελπίδας στην γιορτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την λήξη της γιορτής
Με κεντρικό μήνυμα «ΕΙΡΗΝΗ – ΑΓΑΠΗ – ΕΛΠΙΔΑ» που  περιείχε θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας έκλεισε η σχολική χρονιά.
Η γιορτή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους –στις δύσκολες εποχές που ζούμε - πως όλα τα παιδιά της γης θέλουν και επιθυμούν: «ΕΙΡΗΝΗ – ΑΓΑΠΗ – ΕΛΠΙΔΑ»…
ΕΙΡΗΝΗ με τον τερματισμό όλων των πολεμικών συγκρούσεων
ΑΓΑΠΗ με την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό των λαών
ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο κόσμο
Έτσι την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στις 07:30 μ.μ στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή λήξης του σχολικού έτους για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας.
Η γιορτή ήταν χωρισμένη σε δύο τμήματα, ένα με τις μικρότερες και ένα δεύτερο με τις μεγαλύτερες τάξεις.
Στη φωτογραφία η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Ματίνα Ρούσση 
Μετά την λήξη των θεατρικών δρώμενων, τα τραγούδια, τους χορούς αλλά και το γαϊτανάκι έγινε -όπως κάθε χρόνο - σε κλίμα συγκίνησης ο αποχαιρετισμός της Στ΄ Τάξης του Σχολείου.
Στην τελετή λήξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου παρευρέθηκαν ο Αιδεσ.  Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Ελένη Πιτσιλού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, η τ. Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ελευθερία Ντούσκου–Τσιγκάρη, η Παιδίατρος του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας κ. Σωτηρία Μπαλαμπάνη, ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, η Διευθύντρια του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας, γονείς, κηδεμόνες όπως και πλήθος κόσμου.
Γαϊτανάκι

Η γιορτή των παιδιών σημείωσε απόλυτη επιτυχία αφού τα θεατρικά δρώμενα, τα τραγούδια και οι χοροί αποδόθηκαν άριστα από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου που «έδωσαν» τον καλύτερο εαυτό τους και προσέφεραν ένα πολύ όμορφο και εξαιρετικό θέαμα στους παρευρισκόμενους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αυλή του ιστορικού Σχολείου του νησιού μας. 
Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Ματίνα Ρούσση σε σύντομη ομιλία της καλωσόρισε τους γονείς και τους επισκέπτες που ήταν στην γιορτή και ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους όλους του συμπαραστάτες του Σχολείου, στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Ύδρας κ. Γεώργιου Ε. Κουκουδάκη στους παρευρισκόμενους. Ο Δήμαρχος Ύδρας εξέφρασε την χαρά του που παραβρέθηκε στην γιορτή των παιδιών και εξήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης του Σχολείου αφού το σχετικό οικονομικό κονδύλι έχει πιστωθεί και τέλος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το έργο που επιτελεί η Διευθύντρια του κ. Ματίνα Ρούσση και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου.
Λίγο μετά το τέλος της γιορτής απεύθυνε χαιρετισμό ο  Αιδεσ.  Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και μετέφερε τις Πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης  κ.κ. Εφραίμ προς τους μαθητές, το Διδακτικό προσωπικό του Σχολείου και τους Γονείς και Κηδεμόνες. Αναφέρθηκε επίσης για το κεντρικό θέμα της γιορτής του Σχολείου και είπε χαρακτηριστικά είναι πολυπόθητη και πολυαγαπημένη η ΕΙΡΗΝΗ, αφού και η εκκλησία προσδίδει μεγάλη και βαρύνουσα σημασία στην έννοια και την ιδιότητα της λέξης, τέλος έδωσε συγχαρητήρια στην χαρισματική –όπως είπε- διευθύντρια κ. Ματίνα Ρούση, το διδακτικό προσωπικό αλλά και στους μαθητές και τοις μαθήτριες του Σχολείου.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Ελένη Πιτσιλού σε ομιλία της χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους γονείς και κηδεμόνες.
Στη λήξη της γιορτής δόθηκε πλούσιος μπουφές με γλυκά και αναψυκτικά σε όλους τους προσκεκλημένους.
Σήμανση από το ιστολόγιο: Συγχαρητήρια για την επιτυχημένη γιορτή αλλά και το έργο που επιτελείτε στην εκπαίδευση, στην Διευθύντρια κ. Ματίνα Ρούσση και το διδακτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου