«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

"Μιαούλεια 2016" - Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναύαρχου Α. Μιαούλη

«Μιαούλεια 2016» - Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ναύαρχου Αντρέα Μιαούλη - Ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμή των Ναυμάχων του 1821.
Την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το κεντρικό μέρος των εορτασμών των «Μιαουλείων 2016», που περιελάμβαναν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας  και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη στο κάστρο του Κάβου.
Μετά την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό, σχηματίσθηκε τη μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Α. Μιαούλη και τον Σταυρό  που είχε στο πλοίο του από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας στο Κάστρο του Κάβου
Στο κάστρο του Κάβου εμπρός από το άγαλμα του Ναύαρχου Αντρέα Μιαούλη εψάλει επιμνημόσυνη δέηση. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Ύδρας και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Στην συνέχεια  στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» έγινε η απονομή χρηματικών βραβείων από την κ. Α. Νικολούδη-Σπανού σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας  στη μνήμη του διατελέσαντος Διευθυντή Γ. Νικολούδη. Μετά την απονομή των επάθλων, δόθηκε  από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη στην  κ. Αντ. Νικολούδη-Σπανού τιμητική πλακέτα των Μιαουλείων 2016, όπως και αργότερα στην Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Λίγο μετά οι επίσημοι μαζί με τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές μετέβησαν στον προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και ακολούθησε ρίψη στεφάνων στη θάλασσα από την από τον Δήμο Ύδρας και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προς τιμή των Ναυμάχων του 1821 και η  εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 
Δείτε tiw φωτογραφίες από τις σημερινές εκδηλώσεις: facebook.com/spispil
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου