«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Με την δημιουργική φαντασία των παιδιών και την «Λυσιστράτη» έκλεισε η σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ύδρας

Αναμνηστική φωτογραφία στην αυλή του Σχολείου
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, λίγο μετά τις 8:00 μ.μ. στην αυλή του 2ου  Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Ύδρας πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή λήξης του σχολικού έτους για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, που σημειωτέον ήταν ο χώρος όπου εκεί στεγάστηκε η πρώτη Ναυτική Σχολή της Ελλάδας.
Στην τελετή λήξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρευρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Σ. Μπακρατσάς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Διευθυντής κ. Α. Παπαδόπουλος και το διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας όπως και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, η Διευθύντρια του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας, ο Υδραίος συγγραφέας και ποιητής κ. Χ. Δασκαλάκης, γονείς, κηδεμόνες όπως και πλήθος κόσμου. Η γιορτή  άνοιξε με την προσφώνηση και το καλωσόρισμα του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Α. Παπαδόπουλου.


Στη συνέχεια τα παιδιά των μικρότερων τάξεων απέδωσαν με μεγάλη επιτυχία ένα θεατρικό δρώμενο όπου η δημιουργική φαντασία και οι ευχές των παιδιών έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο, αφού αγκάλιασαν την γη  και έφτασαν με μια σκάλα στο φεγγάρι απ΄ όπου στο τέλος το κάθε παιδί εξέφρασε την ευχή του… και φυσικά απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που τα παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον.
Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων έπαιξαν με μεγάλη επιτυχία το έργο του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», μια αντιπολεμική κωμωδία που έχει σαν θέμα την ειρήνη που προήλθε μέσα από τις ενέργειες των γυναικών της αρχαίας Αθήνας και της Σπάρτης.. Τα παιδιά με τις ιδιαιτέρες ενδυμασίες τους και τον γλαφυρό του λόγο απέδωσαν πολύ ωραία την κωμωδία και προσέφεραν ένα πολύ όμορφο και εξαιρετικό θέαμα στους παρευρισκόμενους που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το θεατρικό δρώμενο και καταχειροκρότησαν την παράσταση.
Μετά την ολοκλήρωση του θεατρικού ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Σ. Μπακρατσάς μίλησε προς τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τους γονείς και τους επισκέπτες που ήταν στην γιορτή και ευχαρίστησε τους χορηγούς και όλους του συμπαραστάτες του Σχολείου και έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος καλό καλοκαίρι. Κατόπιν έδωσε από ένα αναμνηστικό δώρο σε κάθε μαθητή και μαθήτρια της ΣΤ΄ Τάξης. Ευθύς μετά έγινε προβολή μικρής διάρκειας βίντεο με τις σχολικές δραστηριότητες του 2ου Δημοτικού Σχολείου της χρονιάς που πέρασε.
Την λήξη της σχολικής γιορτής έκαναν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, οι οποίοι στον χαιρετισμό τους εξέφρασαν ευχαριστίες αλλά και την υλική και ηθική συμπαράστασή τους στο έργο που επιτελείτε στο Σχολείο.
Ακολούθησε κέρασμα με αναψυκτικά και γλυκά προς όλους.
Σ.Σ. Ευχαριστίες για την όμορφη φιλοξενία αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στο διδακτικό προσωπικό και τα παιδιά του 2ου  Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Ύδρας για την όμορφη εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου