«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

7η Φιλανθρωπική Εκδήλωση Κλασσικής Μουσικής στην Ύδρα με ρεσιτάλ βιολιού από τον Λ. Καβάκο.

7η Φιλανθρωπική Εκδήλωση Κλασσικής Μουσικής  στην Ύδρα με ρεσιτάλ βιολιού από τον Λεωνίδα Καβάκο.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Ύδρα η συναυλία Κλασσικής μουσικής στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού.  Φέτος στη συναυλία Κλασικής μουσικής θα εμφανιστεί ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο 2016 ως ο καλύτερος μουσικός του κόσμου στο χώρο της κλασσικής μουσικής!
Ο Λεωνίδας Καβάκος θα παίξει για πρώτη φορά στην Ύδρα έργα για βιολί και πιάνο μαζί με τον γνωστό Ιταλό πιανίστα Enrico Pace.
Σημειωτέον ο Κωστής Σοφιανός ήταν αυτός που, μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Ύδρας, διοργάνωσε τον Φεβρουάριο 1984 το πρώτο ατομικό ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου.
Η συναυλία Κλασσικής μουσικής πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.
Τα έσοδα διατίθενται πάντα υπέρ του νοσοκομείου του νησιού, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά υπό τη διεύθυνση του ιατρού και διευθυντή κ. Παναγιώτη Μανίκη και την πεφωτισμένη προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ.κ. Εφραίμ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού από την σύζυγο του κ. Τζένη Σοφιανού και τα παιδιά του κ. Νίκο Σοφιανό και κ. Αλέξανδρο Σοφιανό οι οποίοι έχουν το ιστορικό ξενοδοχείο «Λητώ» στην Ύδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου