«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

«Προσέχω – Μαθαίνω - Νοιάζομαι» - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Λιμενάρχη Ύδρας στα Δημοτικά Σχολεία

«Προσέχω – Μαθαίνω - Νοιάζομαι» - Παρουσίαση του εκπαιδευτικού πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το Λιμενικό σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, από τον Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη του Λιμενικού Σώματος  κ. Γεώργιο  Μανδαλάκη στα Δημοτικά Σχολεία της Ύδρας.
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προσέχω – Μαθαίνω - Νοιάζομαι», το οποίο έχει εκπονήσει το Λιμενικό σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και απευθύνεται σε μαθητές, με σκοπό να ενημερωθούν σχετικά με την πρόληψη των κινδύνων που εγκυμονεί η θάλασσα και γενικότερα να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και σεβασμό για το περιβάλλον στο οποίο ζουν.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προσέχω – Μαθαίνω - Νοιάζομαι» παρουσίασε στα παιδιά και των δυο Δημοτικών σχολείων του νησιού -σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους- ο Λιμενάρχης Ύδρας, Πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος κ. Γεώργιος  Μανδαλάκης με τη βοήθεια της Λ/Φ κ. Ροδάνθης Κρασανάκη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Δημοτικών Σχολείων ενθουσιάστηκαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γιατί αφού εκτός από το θεωρητικό κομμάτι, υπήρχε και διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση (Power - point), με φιγούρες της Disney και άλλων μορφών, από ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου