«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

«Το δώρο» δωρίζεται κι η αγάπη χαρίζεται από το ΚΘΒΕ με πρώτη παράσταση στην Ύδρα

Μια παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 λίγο μετά τις 21:00 στο λιμάνι της Ύδρας.
«Το δώρο», ήταν μια  όμορφη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με ζωντανή μουσική, χιούμορ και τρυφερότητα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 19/06/2016 στο λιμάνι της Ύδρας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Μιαούλεια 2016». Η παράσταση ήταν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Δήμου Ύδρας. «Το δώρο » ξεκίνησε  το ταξίδι του την την Ύδρα με την σημερινή  πρώτη παράσταση στο Φεστιβάλ «Μιαούλεια 2016» και θα συνεχίσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Στην παράσταση ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, αλλά και πολύ κόσμος και παιδιά που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση.
Λίγο πριν αρχίσει η παράσταση ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης προσέφερε τιμητική πλακέτα των «Μιαουλείων 2016»¨στους συντελεστές του έργου και αυτοί με την σειρά τους του παρέδωσαν τιμητική πλακέτα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.
Για το θέμα του έργου  «Το δώρο», γράφει σχετικά η επίσημη ιστοσελίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας: «Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή κουκλοθεάτρου, κατά την οποία τα αντικείμενα ζωντανεύουν μέσα από το συμβολικό και χρηστικό τους χαρακτήρα, υποκαθιστώντας τις παραδοσιακές κούκλες. Ο κουκλοπαίκτης είναι ορατός στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι απλώς και μόνο χειριστής της κούκλας, αλλά συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά στη δράση. Το κείμενο είναι αποτέλεσμα συλλογικής δημιουργίας όλης της ομάδας και προκύπτει μέσα από τις πρόβες.
Στην παράσταση παρακολουθούμε την περιπέτεια ενός ρακοσυλλέκτη που προσπαθεί με κάθε μέσο να προσφέρει στο παιδί του το δώρο που του υποσχέθηκε. Με τη βοήθεια μιας φίλης του θα αναζητήσει λύση στον κόσμο των «άχρηστων» υλικών. Τα παλιά αντικείμενα  θα ζωντανέψουν και στη συνέχεια θα μεταμορφωθούν σε ζώα, σε ανθρώπους και σ’ ό,τι περνά από τη φαντασία μας. Θα κατορθώσει άραγε να δώσει το πολυπόθητο δώρο στην κόρη του; Να τηρήσει την υπόσχεση που της έδωσε; Ποια είναι η πραγματική αξία του δώρου; Το δώρο δωρίζεται; Και μέσα σ’ όλα αυτά τι ρόλο παίζει η αγάπη; Δίνεται χάρισμα; «Το δώρο», μια  παράσταση με ζωντανή μουσική, που με χιούμορ και τρυφερότητα προσεγγίζει ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα…»
Οι συντελεστές του έργου:
Σκηνοθεσία: Koldo Vío
Δραματουργική επεξεργασία: Πολυξένη Σπυροπούλου
Παίζουν: Ελένη Γιαννούση, Μάριος Μεβουλιώτης
Μουσικός: Παύλος Μέτσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου