«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Η εικαστική έκθεση για τον Ρήγα Βελεστινλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

Με αφορμή των 260 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα κοσμοπολίτη, οραματιστή και διαφωτιστή Ρήγα Βελεστινλή, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας η εκδήλωση: «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ», με προσωπική πρωτοβουλία και προσφορά της εικαστικού Φωτεινής Κοκολάκη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Ρήγα όπως και άλλες εκδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει από το 2007 και στοχεύουν στην παρουσίαση της πνευματικής προσφοράς του Ρήγα και της επικαιρότητας του λόγου και των ιδεών του στον 21ο αιώνα.
Η εικαστική έκθεση για τον Ρήγα
Στον εκθεσιακό χώρο του ΙΑΜΥ βρίσκεται η εικαστική έκθεση με έργα εμπνευσμένα από την προσωπικότητα και το έργο του Ρήγα. 
Γιάννης Γουρζής:Ο Γιάννη Γουρζής, Καθηγητής χαρακτικής στην ΑΣΚΤ Αθηνών  εκθέτει έργα χαρακτικής (ξυλογραφίες) και video.Έργα εμπνευσμένα από τον Θούριο και απο αλλα επαναστατικά κείμενα του ρήγα.
Φωτεινή Κοκολάκη:  Eικαστική εγκατάσταση και κατασκευές.
Η περιστρεφόμενη στήλη στην οποία αναγράφεται η ρήση του Ρήγα «Όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά» με τους ταραχώδης αντικατοπτρισμούς που σχηματίζονται μας δηλώνει την περιπέτεια της έννοιας της ελευθερίας στον ιστορικό χρόνο.

Η εικαστική έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου