«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Την Ύδρα επισκέφτηκε η Πρέσβης της Αργεντινής για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Μιαουλείων

Η Πρέσβειρα της Αργεντινής  Carolina Pérez Colman  η οποία ήταν προσκεκλημένη από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, παρέστη στις λαμπρές  εορταστικές εκδηλώσεις των Μιαουλείων 2016.
Σκοπός της επίσκεψής της Πρέσβειρας της Αργεντινής  Carolina Pérez Colman  ήταν ο προγραμματισμός της εκδήλωσης στην Ύδρα για τα διακόσια  χρόνια από την Ανεξαρτησία της Αργεντινής, η οποία προγραμματίζεται στα πλαίσια της επίσκεψης του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής «Ara Libertad»  στην Ευρώπη,  με τελευταίο σταθμό στην Ελλάδα και θα τελειώσει το ταξίδι του επισκεπτόμενο  τον Πειραιά και κατόπιν την Ύδρα.
Η επίσκεψη του πλοίου «Ara Libertad»  στην Ύδρα θα πραγματοποιηθεί  στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα κατά την οποία - σε συνεργασία με το Δήμο Ύδρας και το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας - θα γίνουν σημαντικές εορταστικές εκδηλώσεις  προς τιμήν του  Υδραίου Ήρωα  που συνέβαλε στην Ανεξαρτησία της Αργεντινής, Νικολάου Κολμανιάτη (Χόρχε).

Την Ύδρα αλλά και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο θα επισκεφθούν τα περίπου τετρακόσια μέλη του πληρώματος, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί του «Ara Libertad» και θα αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο του Ν. Κολμανιάτη που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού (πλησίον της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας) και στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας που φυλάσσεται προτομή του Νικολάου Κολμανιάτη (Χόρχε), δωρεά της Εβίτα Περόν στο Αρχείο -Μουσείο Ύδρας  το 1949, το πιστόλι του κλπ.
Η Πρέσβης της Αργεντινής το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, επισκέφτηκε το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και είχε συνάντηση με την  Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. / ΙΑΜΥ  Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου κατόπιν μετέβη στο πολεμικό πλοίο «ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ», το οποίο τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις των Μιαουλείων 2016.
Στο πολεμικό πλοίο ήσαν προσκεκλημένοι ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, επίσημοι και η τοπική και στρατιωτική ηγεσία. Στο πλοίο επέβαιναν, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος  Π.Ν. Γεώργιος Γιακουμάκης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ΠΝ  Κ. Καραγιώργης, όπου και αντηλλάγησαν αναμνηστικές πλακέτες μεταξύ των επισήμων και της τοπικής και στρατιωτικής ηγεσίας.  Επίσης ο  Κυβερνήτης του «ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ» Ν. Πετράκος δώρισε αναμνηστικά της πολεμικού πλοίου στην Πρέσβειρα της Αργεντινής  Carolina Pérez Colman. Την Κυριακή η κ. Πρέσβης της Αργεντινής  Carolina Pérez Colman ήταν μεταξύ των επισήμων που κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ναυάρχου  Μιαούλη και τιμητικό στεφάνι στη θάλασσα προς τιμή των ναυμάχων της Ύδρας.
Την κ. Πρέσβη της Αργεντινής  Carolina Pérez Colman συνόδευε ο αρχιτέκτονας και  ομογενή μας από την Αργεντινή κ. Ι. Νούσης.
Στη φωτογραφία από αριστερά η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο αρχιτέκτονας κ. Ι. Νούσης και η Πρέσβειρα της Αργεντινής κ.  Carolina Pérez Colman΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου