«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Ο Ρήγας Φεραίος μέσα από τα μάτια των παιδιών της Ύδρας

Μια αξιόλογη έκθεση από τους μαθητές και τις μαθήτριες, του 1ου Δημοτικού Σχολείου  και του Γυμνασίου Ύδρας βρίσκεται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας.
Οι μαθητές των παραπάνω Σχολείων εκθέτουν ζωγραφιές εμπνευσμένες από το έργο και τις ιδέες του Ρήγα Φεραίου που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση των 260 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα κοσμοπολίτη οραματιστή και διαφωτιστή Ρήγα Βελεστινλή, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας με θέμα:   "ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ".
Η πρωτοβουλία τις ζωγραφικής αποτύπωσης από τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου  και του Γυμνασίου Ύδρας οφείλετε στην Υπεύθυνη του Προγράμματος Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού κ. Φωτεινή Κοκολάκη και υλοποιήθηκε από την δραστήρια Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Μ. Ρούσση και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Ύδρας κ. Δ. Σαράντη.
Έτσι τα παιδιά μέσα από τα μάτια της ψυχής τους ζωγράφισαν ένα διαχρονικό Ρήγα Φεραίο και αυτά που μας προσέφερε και προσφέρουν  οι Ιδέες του και τα μηνύματα του.
Τα παιδιά μέσα από τις ζωγραφιές έδωσαν έμφαση στην σημερινή εποχή με όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια σκηνή, όπως το προσφυγικό, τα παιδιά που πεινούν, υποφέρουν και πεθαίνουν αλλά και σύγχρονες όψεις της κοινωνίας μας… μια κοινωνία μέσα από την σκέψη και τα μηνύματα του Ρήγα Φεραίου…
Από την Διευθύντρια του  Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου δόθηκαν έπαινοι στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου  και του Γυμνασίου Ύδρας για τα έργα τους σχετικά με τον Ρήγα Φεραίο .
Αξίζει να επισκεφτείτε την έκθεση με τις ζωγραφιές γιατί μπορούμε να διδαχθούμε πολλά εμείς οι μεγάλοι από την σοφία των παιδιών…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου