«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Η Ύδρα τίμησε τον Ναύαρχο Α. Μιαούλη και τους θαλασσομάχους του νησιού

Με μεγάλη επιτυχία κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2016 οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και των θαλασσομάχων της Ύδρας.
Στις 20:30 έγινε η υποδοχή των επισήμων από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο στο Ιστορικό Δημαρχείο Ύδρας.
Στις 21:30 έγινε η έναρξη και η παρουσίαση του δρώμενου με ομιλία του Δήμαρχου Ύδρας.  Ο μεστός και πατριωτικός λόγος του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη ενθουσίασε τον κόσμο που παρακολουθούσε  τις εορταστικές εκδηλώσεις. Στις 22:00 πραγματοποιήθηκε στον προλιμένα της Ύδρας με απόλυτη επιτυχία η αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και η πυρπόληση  της οθωμανικής φρεγάτας στη συνέχεια ακολούθησε φαντασμαγορική καύση πυροτεχνημάτων που φώτισε τον ουρανό της Ύδρας.
Στο οπτικοακουστικό δρώμενο της αναπαράστασης της ναυμαχίας του Γέροντα και την καύση της οθωμανικής φρεγάτας παραβρίσκονταν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος  και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος Κορομπόκης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υπουργός Ναυτιλίας και  Νησιωτικής πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, η Πρέσβειρα της Αργεντινής Carolina Perez Colman, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης,  η Βουλευτής της Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ε. Σταματάκη, η Βουλευτής της Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Γεννιά, ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, ο Βουλευτής της Α΄Πειραιά της Ν.Δ. κ. Κατσαφάδος, ο ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος  Γ. Γιακουμάκης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κ. Καραγιώργης , ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π Λυράκης, ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Χ. Χριστοδουλόπουλος,  η Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Ε. Δημοπούλου,  η Εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χριστοδούλου, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Κλαδάκη, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Α. Ζεύκης, Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές, η Διευθύντρια το Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου,  ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Ι. Σαχίνης, η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά κ. Α. Βάρκα, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Ύδρας,  ο Πρόεδρος της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Ε. Πούλος, εκπρόσωποι γειτονικών Δήμων, φορέων και συλλόγων και εκατοντάδες κόσμου.
Στο δρώμενο την καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία είχε ο κ. Τ. Τζαμαργιάς, την παρουσίαση στα Αγγλικά η κ. Μ. Γεωργακοπούλου επίσης συμμετείχαν οι Υδραίοι Μπουρλοτιέρηδες, ιδιοκτήτες σκαφών, χορευτικές ομάδες του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου με τον χοροδιδάσκαλο κ. Γ. Γκολέμη, καθώς και μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Ύδρας. 
Το δρώμενο έκλεισε με καύση πυροτεχνημάτων από χορηγία της κ. Α. Φράγκου.
Τελετάρχης  για τις εκδηλώσεις ήταν  Υδραίος κ. Γ. Μουνδρέας ο οποίος αντεπεξήλθε με μεγάλη επιτυχία στο έργο του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου