«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Ονοματοδοσία οδού «Ιερέως Γεωργίου Σταματάκη» στον Ι. Ιστορικό ΕνοριακόΝαό Υπαπαντής του Χριστού Ύδρας

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 τελέστηκε στον Ιερό Ιστορικό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Ύδρας Τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Πατρός Γεωργίου Σταματάκη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης ονοματοδοσία του δρόμου μπροστά από τον Ιερό Ναό.
Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ.  Αναστόπουλος, ο Ιεροψάλτης του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου Ύδρας  κ. Ε. Πούλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ύδρας κ. Ε. Γιώργας, η οικογένεια του εκλιπόντος Πρωτοπρεσβυτέρου Πατρός Γεωργίου Σταματάκη, επίσης στην τελετή ήταν  ο πρώην  δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Γ. Βούλγαρης ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ονοματοδοσίας της οδού,  όπως και πλήθος κόσμου.
Μετά το τέλος του Τρισάγιου, μίλησε για τον π. Γεώργιο Σταματάκη ο εφημέριος του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Ύδρας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, και το έργο που επιτελέστηκε κατά τα 48 χρόνια υπηρεσίας του στον Ναό.  
Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης αναφερόμενος στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεωργίου Σταματάκη, ακολούθησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας που ανέγνωσε τις αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις νεώτερες για την ονοματοδοσία. Επίσης μίλησε ο γιος του  Πατρός Γεωργίου Σταματάκη, κ. Ν. Σταματάκης. Στη συνέχεια έγιναν από την σύζυγο του Μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου, πρεσβυτέρα Ιωάννα Σταματάκη τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης εντοιχισμένης πλάκας. 
Κατόπιν δόθηκε  κέρασμα με αναψυκτικά και γλυκίσματα στην αυλή του Ιερού Ναού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου