«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Ο οργανισμός HYam παρουσιάζει στην Ύδρα το νέο έργο της Μ. Τσάγκαρη

Ο οργανισμός HYam και η ιδρύτρια του Pauline Simons παρουσιάζουν στην Ύδρα το νέο έργο της Μαρίας Τσάγκαρη, βραβείο Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου 2014, μια ανάθεση έργου στο δημόσιο χώρο. 
Η σύνθεση του έργου της Μαρίας Τσάγκαρη θα παρουσιαστεί επί των βράχων του δρόμου προς το Μανδράκι, στις 2 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 - 21:00 που θα γίνουν τα εγκαίνια του έργου της. 
Η Μαρία Τσάγκαρη σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, στο ΤΕΙ Αθηνών. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και στην Facultad de Βellas Αrtes στη Μαδρίτη. Το 2012 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών στην Α.Σ.Κ.Τ. και από τότε συνεργάζεται με το Θ’ εργαστήριο της σχολής της Αθήνας. Το 2014 στο Παρίσι κέρδισε το 1o βραβείο νέου καλλιτέχνη της Εικαστικής σκηνής της Μεσογείου από το ίδρυμα HYam. Δουλεύει με εφήμερα υλικά, στάχτη, λουλούδια, αρώματα, δημιουργώντας προσωρινές εγκαταστάσεις στο χώρο και στο χρόνο και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται με την έννοια του κήπου και προσηλώνεται στο μύθο του γαλάζιου λουλουδιού που στοίχειωνε ήδη τους ήρωες του ρομαντισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου