«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου - Ποτάμι Πειραιά - Δήμαρχος Ύδρας, - Αυτοδιοίκηση, - Ανάπτυξη

Το Ποτάμι - Τομέας Πειραιά 
Ο Τομέας Πειραιά συνεχίζοντας τη δράση "Το Ποτάμι στις γειτονιές" επισκέπτεται τα νησιά του Σαρωνικού, για να συναντηθεί με φορείς της Αυτοδιοίκησης, με ανθρώπους των παραγωγικών τάξεων και της καθημερινότητας προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις, να ακούσει τις τοπικές κοινωνίες και να ενημερώσει για τις πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμα του κινήματος.
Αντιπροσωπεία του Τομέα με τους Γραμματείς κ. Γιώργο Γκαρή και κ. Θάνο Νίκου, την εκπρόσωπο της ΜΕΣΥΑ κ. Όλγα Δούρου και με την Πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Χλόη Βλασσοπούλου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη και συζήτησαν θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η πτωτική τουριστική κίνηση, η τοπική ανεργία, το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων με προγραμματισμό για ανακύκλωση πρώτων υλών, η ανυπαρξία δικτύου βιολογικού καθαρισμού, το έλλειμμα εξειδικευμένου προσωπικού για τις δημοτικές υπηρεσίες, η ανάγκη για υποστήριξη του ελλιμενισμού σε μικρά και μεγαλύτερα σκάφη, τα περιφερειακά μικρά ή μεγαλύτερα έργα και η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση του Δημάρχου με το Ποτάμι -Πειραιά.

Ο Τομέας Πειραιά επεσήμανε την προτεραιότητα η Ύδρα να διατηρήσει την ιστορική και παραδοσιακή της εικόνα ως προϋπόθεση για κάθε αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο στην περιοχή, γεγονός που αποτελεί και βάση εκκίνησης για τη δημοτική αρχή.
Η Αντιπροσωπεία του Τομέα συναντήθηκε με επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, ενώ επισκέφθηκε το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας, το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας και συζήτησε με εργαζόμενους. Κοινή η διαπίστωση, ότι στο υφεσιακό παραλήρημα που συνεχίζεται για έβδομο έτος, υπάρχουν φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που με πετσοκομμένους μισθούς αντιστέκονται, με την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του τουριστικού προϊόντος.
Το Ποτάμι Πειραιά, συνεχίζει τις δράσεις του στις Γειτονιές του Πειραιά για όλο το καλοκαίρι.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ -Ο Τομέας Πειραιά περιλαμβάνει τους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περάματος, Σαλαμίνας και τους Δήμους Αίγινας,  Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας, Ύδρας με τις τ. Κοινότητες Αγκιστρίου και Αντικυθήρων_
*Γραμματέας της α' περιφέρειας Πειραιά είναι ο κ. Γιώργος Γκαρής (τηλέφωνο επικοινωνίας 6988.33.59.43)_
*Γραμματέας της β' περιφέρειας Πειραιά είναι ο κ. Θάνος Νίκου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6977.39.30.95)_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου